https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V občini Moravske Toplice podelili štipendije 21 študentom

Moravske Toplice, 21.01.2011 ob 21:15  

Pomurska izobraževalna fundacija je v sodelovanju z občino Moravske Toplice in izbranimi študenti podpisala pogodbe o štipendiranju v študijskem letu 2010/11. Štipendije je prejelo 21 študentov, ki si bodo razdelili 24.300 evrov.

»Naša štipendijska shema je specifična, ni vezana na socialni status, niti ni pogojena z možnostjo službe. Kljub temu pa smo ponosni da kot občina sodelujemo pri tem projektu in našim mladim omogočamo pogoje, da lahko dobijo učinkovito sredstvo za življenje in temu primerno izobrazbo,« je uvodoma dejal župan Moravskih Toplic Alojz Glavač ter dodal, da sama štipendija ne omogoča preživetja, je pa dodaten motiv in v pomoč staršem, ki imajo na tak način manjše izdatke.

Novi diplomantki župan namignil na otroka

V nadaljevanju je Glavač povedal zanimivo anekdoto, da ga je pred dvema dnevoma klicala mlada gospodična in mu povedala, da je uspešno diplomirala in ker je slišala, da nekatere občine imajo za dobro ocenjene diplome posebno nagrado, je spraševala če je tako tudi v njihovi občini tako. »Razmišljal sem, kako naj ji odgovorim, da mi tega še nismo uvedli, povedal pa sem ji eno drugo dobro novico. Namreč občina Moravske Toplice je letos uvedla višji prispevek za novorojenca v občini, ki znaša tisoč evrov,« je dejal Glavač, ki meni, da skrb občine naj ne bi bila samo izgradnja potrebne infrastrukture, ampak tudi vlaganje v človeške vire.

Občina nadaljuje z dobro stvarjo

Predsednik Pomurske izobraževalne fundacije dr. Mitja Slavinec je v svojem nagovoru med drugim povedal, da ga veseli, da občina nadaljuje z dobro stvarjo, to je z podelitvijo štipendij. »Potrebno je pomagati tistim, na katere bo ta občina kasneje lahko najbolj računala,« je prepričan dr. Slavinec, ki se je dotaknil tudi že prej omenjene gospodične in povedal, da Pomurska izobraževalna fundacija PIF leto razpisuje Pomurske raziskovalne nagrade in županu Glavaču namignil, da morda pride na podelitev nagrad že z naraščajem.

Povprečno bodo štipendisti prejeli tisoč evrov

Za štipendije se je potegovalo 32 študentov, med katerimi jih je 21 izpolnjevalo vse razpisne pogoje, zato jim je bila štipendija odobrena. Med štipendisti jih 9 študira družboslovne, 12 pa naravoslovno-tehnične vede, vsi pa so študenti dodiplomskega študija, razdeli pa si bodo 24.300 evrov v desetih obrokih.

Dobitniki štipendij so Janja Brunec, Boštjan Ceiger, Aleša Cipot, Rok Časar, Nina Dimič, Sandra Gjerek, Gregor Glavač, Elisa Horvat, Simona Horvat, Janja Jozelj, Katja Kerman, Aljoša Koroša, Nuša Kosednar, Ines Maučec, Aleš Obal, Andrej Petrovič, Sandi Plohl, Filip Šeruga, Tomaž Turner, Barbara Vogrinčič in Damjan Vratar.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. zizi23
      20.02.2011 ob 20:25 zizi23

      Nekaj san brsko na googli pa san po slučaji prišo do podelitev štipendij v Moravskih Toplicah. Določene osebe ka so dobile štipendijo so POKLICNO MATURO komaj na 2. roki naredile. Vedno san podpejro MIČOJA glede zavzemanja za štipendije. Ampak ka dobijo štipendijo osebe kere so paupismene in študejrajo neko višjo ekonomijo v soboti mi je nej logično. Naj rajši dajo štipendijo tistin keri so sposobni in inteligentni. In te določene paupismene osebe ka so dobile štipendijo do rejsan z svojo višjo ekonomsko šolo dosta pripomogle za razvoj občine Moravske Toplice! Eti je en link od osebe kera je nej mogla pošteno narediti maturo, tu pa prosi za štipendijo! http://www.ekonomskasolams.si/datoteke/razporedustni082.pdf

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.