https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Nadarjeni študenti občine Beltinci prejeli štipendije

Beltinci, 24.01.2011 ob 13:24  

V šolskem letu 2010/11 bo pet štipendistov prejemalo mesečno štipendijo občine Beltinci v višini 200 evrov,

Na javni razpis za dodelitev enoletne štipendije občine Beltinci za nadarjene študente za študijsko leto 2010/2011, ki sta ga občina Beltinci in Pomurska izobraževalna fundacija objavila na svojih spletnih straneh, je prispelo 25 prijav. Na podlagi prijav in dokazil ter kriterijev in meril iz pravilnika o štipendiranju (deficitarnost poklica, višja povprečna ocena) je komisija za štipendiranje izdelala prioritetni vrstni red prijavljenih vlagateljev-kandidatov za dodelitev štipendije občine Beltinci, prvih pet študentov na prioritetni listi pa je prejelo enoletno štipendijo za študijsko leto 2010/11. 

Štipendije so prejeli Boštjan Brunec, Sabina Glavač, Tamara Škraban, Jožef Zadravec in Barbara Žužek.

Štipendije sta slavnostno podelila dr. Matej Gomboši, župan občine Beltinci in dr. Mitja Slavinec, predsednik uprave Pomurske izobraževalne fundacije.

Gomboši: Študentom ponujamo roko sodelovanja

Župan beltinske občine dr. Matej Gomboši je poudaril pomembnost štipendiranja mladih, saj, kot pravi, želi občina dvigniti raven znanja in sodelovanja s študenti. "Študij je v današnjem času za študenta, ki si želi doseči zastavljeni cilj in izobrazbo, pravi izziv. Namen štipendij je, da bi pomagali znanja željnim in tistim, ki želijo dati doprinos občini, zato jim ponujamo roko sodelovanja. V ta namen je občina tudi ustanovila Odbor za medgeneracijsko sobivanje in vseživljenjsko učenje, ki se bo ukvarjal tudi s povezovanjem znanja in občine, kar je novost med delovnimi telesi Občinskega sveta Občine Beltinci."

Foto: Damir Vöröš

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.