https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Filmi, ki bodo v vas zbudili željo po potovanju

27.1.2011  

Danes v POM-TURAH objavljamo nekaj »popotniških filmov«, ki prikazujejo zgodbe iz različnih delov sveta. Filmi prikazujejo obe plati potovanj - tako dobre, kot tudi slabe. Življenske zgodbe posameznikov, ki so prikazane v filmih, so zares impresivne. Seveda lahko vsak posameznik sestavi seznam takih filmov po svojem okusu, ampak vseeno med ljubitelji filmov s popotniško vsebino obstaja nekaj takih, ki izstopajo.

Če nikoli niste imeli posebne potrebe po potovanju, bo mogoče ogled katerega izmed teh filmov spremenil le-te. 

1. Into the wild (V divjini), 2007

Osupljivo osebno potovanje Christopherja McCandlessa, odličnega študenta in vrhunskega športnika, ki se po študiju odloči vse prihranke podariti dobrodelnim ustanovam in odštopati v divjino na Aljasko. V režiji in po scenariju Seana Penna ter z znano igralsko zasedbo, ki vključuju Emile Hirscha, Williama Hurta, Marcio Gay Harden, Catherine Keener in Vincea Vaughna, je ta film prav tako napet in čudovit, kakor tudi tragičen.

   

 

2. The Beach (Obala) , 2000

Mlad Američan Richard je pripravljen tvegati življenje za kanček adrenalina, kakršnega lahko nudi le vrhunska pustolovščina. Toda na skrivnostni in na videz popolni plaži kmalu odkrije, da z napetostjo raste tudi nevarnost. S prelepo Virginie Ledoyen na tem ‘potovanju v neznano, polnem presenečenj, prevratov, ljubezni, hrepenenja in želja’ raziskuje skrite nevarnosti in mračne kraje, ki prežijo tik nad rajsko obalo.

 

 3.  Motorcycle diaries (Motoristov dnevnik), 2004

  

V začetku 50-ih se mladeniča Alberto Granado in Ernesto Guevara, študenta medicine, odločita, da bosta za hip prekinila študij in s starim motorjem spoznala svojo celino, Južno Ameriko. Med potjo pa socialne krivice in revščina malih ljudi prizadenejo predvsem Ernesta, ki se po obisku čilske bolnišnice, v kateri bolne in zdrave ločuje reka, odloči, da se bo odslej boril za pravice zapostavljenih. Film je nastal po popotniških zapiskih kubanskega revolucionarja Ernesta Che Guevare.

 

4. Last stop for Paul (Potepanje po svetu), 2006

 

Film, ki izjemno realistično prikaže potovanje dveh prijateljev, ki se čez noč odločita, da izpolnita željo umrlega prijatelja in razsujeta pepel na poti okrog sveta.

 

5.The Last Trapper (Poslednji lovec), 2004

 

Obstaja človek, ki še vedno živi po starih lovskih običajih v naravi. Temu poslednjemu lovcu je ime Norman. Star je 50 let in živi z Nebasko, Nehanni Indijanko. Film prikazuje eno leto življenja Normana, Nebaske in njunih psov ter vse težave, s katerimi se morajo vsak dan spopadati. Film Poslednji lovec je potovanje v svet, kjer so narava, živali in človek kot eno.

Vir: IMDB.com, www.kolosej.si

Naslednjih pet filmov bomo predstavili naslednji četrtek, 3.2.2011.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. luco
      27.01.2011 ob 20:59 luco

      malo de trbelo doj vlačiti filme. vupan, ka jih najden na torentaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. kara
      27.01.2011 ob 21:07 kara

      ge san glejdala into the wild, pa ga rejsan priporaučan vsen! odličen film...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. ana
      29.01.2011 ob 11:49 ana

      Super, ka se tude kaj takšnoga najde v POM-turah. ;) Pohvalno!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. 1igma
      02.02.2011 ob 23:21 1igma

      Vsi filmi so zakon, priporočam :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.