https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Filmi, ki bodo v vas zbudili željo po potovanju - 2.del

3.2.2011  

Tokrat v nadaljevanju popotniške zgodbe iz preteklega četrtka objavljamo še preostalih pet filmov, ki si po našem mnenju zaslužijo naziv "popotniški".

6. City of God (Božje mesto),  2002 

 

Brazilski film Božje mesto je resnična zgodba, posneta po istoimenski knjižni uspešnici Paula Linsa, o surovem odraščanju temnopoltega dečka Buscapéja. Buscape uspe ubežati nasilju svojega okolja s pomočjo fotoaparata...

 

 

 7. Eat, Pray and love (Jej, moli, ljubi), 2010

Film, posnet po knjižni uspešnici, predstavlja skorajda popolno življenje radožive Liz, ki se odloči podreti samoomejitve površinskega zadovoljstva in na novo spisati svoje življenje. Po neuspešnih poskusih zanositve in ločitvi se v iskanju novih doživetij in strasti odpravi na svetovno odisejado, ki jo vodi v odkrivanje gurmanskih užitkov italijanske kuhinje, raziskovanje skrivnosti starodavnih indijskih molitev in spoznavanje notranjega miru ter življenjske ljubezni na Baliju.

 

 

 8. 127 Hours (127 ur), 2010

 

Režiser oskarjevske uspešnice Revni milijonar je na filmski trak posnel resnično zgodbo o hribolazcu Aronu, ki se med plezanjem po opustelih gorah znajde v smrtni nevarnosti. Padla skala mu uklešči roko, zato ga v sledečih petih dneh čaka težka odločitev, ali naj svoje življenje prepusti usodi, ali naj si odreže zdrobljeni ud in se poskuša vrniti v civilizacijo. Ob analiziranju svojega življenja in z mislimi na prijatelje skuša zbrati pogum in psihično moč za usodno odločitev brez povratka.

 

 

9. The art of Travel, 2008

Maturant Conner Layne je tik pred tem, da se poroči s svojo prvo ljubeznijo, toda poročni načrti se izjalovijo in sam odpotuje na poročno potovanje v centralno Ameriko, kjer doživi pustolovščino s skrajno skupino tujcev, ki nameravajo prečkati Darien Gap v rekordnem času.

 

 

 10. Forest Gump, 1994

Film spremlja izmišljeno življenjsko zgodbo podpovprečno inteligentnega, a svojim načelom zvestega in prikupnega Forresta Gumpa iz Alabame (Tom Hanks), ki skozi serijo neverjetnih naključij postane slaven in je udeležen v številnih ključnih dogodkih druge polovice 20. stoletja. Ozadje za te dogodke je Gumpova prvoosebna pripoved o iskanju ljubezni in sreče, ki jo pripoveduje na avtobusni postaji naključnim mimoidočim.

 

 

Vir: imdb.com, www.kolosej.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Smiley666
      03.02.2011 ob 18:41 Smiley666

      Hehehe, 127 ur bo pa vsekakor vzpodbudil željo po potovanju (posebej še po plezanju) :) Ta pa zmaga zdaj :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. mmmmm
      03.02.2011 ob 19:23 mmmmm

      Kulsko. Neka filmof san že glejdala, neka pa mo jih še lekar mogla. San vesejla, ka se tuj kaj takšnoga najde v toj rubrike.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. MatjazF
      03.02.2011 ob 19:30 MatjazF

      Glede 127 ur - tako kot ta film prikaže naravne lepote Utaha, ga nobeden drug. Se pa strinjam, da si dogodkov kot so prikazani v filmu ne želi noben podoživeti. Vsak film predstavljen tukaj ima svojo zgodbo in razlog zakaj smo ga uvrstili med "popotniške".

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Lukec
      19.02.2011 ob 9:24 Lukec

      127 Hours eden boljših filmov kar san jih pogledno. Vredno ogleda ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.