https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Najdaljše čakalne dobe v murskosoboški bolnišnici so na kirurgiji

Murska Sobota, 10.02.2011 ob 10:40  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota smo preverili, kakšne so čakalne dobe na posameznih oddelkih in na katere posege se čaka najdlje. Najdaljše čakalne dobe so na kirurškem oddelku, v primerjavi z mariborsko bolnišnico pa niti ni večjih razlik.

Na internem oddelku se najmanj čaka na splošno internistiko in ultrazvok trebuha, le 14 dni, medtem ko se tri posega čaka čez 100 dni. Tako je čakalna doba za nefrologijo 112 dni, revmatologijo 140 dni in ultrazvok ehokardiologijo kar 182 dni. Za primerjavo je za nefrologijo na Univerzitetnem kliničnem centru v Mariboru potrebno čakati še dlje, 133 dni, medtem ko v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani isti poseg opravite v dveh do treh tednih.

Na kirurgiji od enega tedna do tričetrt leta

Precej daljše so v povprečju čakalne dobe na kirurškem oddelku. Manj kot teden dni je potrebno čakati samo na pet posegov, pogosto pa so čakalne dobe od treh mesecev naprej in vse do 270 dni. Tako dolgo je potrebno čakati recimo na artoplastiko kolena ali artoskopijo kolena in gležnja. Za primerjavo se čaka na artoplastiko kolena v Mariboru nekoliko manj, "samo" 200 dni, medtem ko je časovni razpon za artoskopijo kolena in gležnja daljši in traja od 321 do 1000 dni.

Na urodinamiko se čaka več kot leto in pol

Rekordno dolgo je potrebno čakati za urodinamiko na ginekološkem-porodniškem oddelku, kar 540 dni. Na oddelkih za bolezni ušes, nosu in grla se najdlje 68 dni čaka na operaciju nosu in grla, podobno kratke čakalne dobe pa so še na očesnem in otroškem oddelku. Na oddelku za radiologijo se najdlje 90 dni čaka na ultrazvok doppler žil in na preiskavo vratne žile, medtem na preostala slikanja ni potrebno čakati več od meseca dni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.