https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pridih Rusije z Ansamblom Kalinka

25.07.2015 ob 8:30  
Sinoči je v okviru Soboškega poletja na Trgu kulture številne obiskovalce z bogatim repertoarjem ruskih pesmi navdušil Ansambel Kalinka.

Ansambel Kalinka je nastal leta 1992 v mestu Samara, ki stoji na bregu ruske reke Volge. Vsi člani skupine so nekdanji študenti Samarske državne akademije za umetnost in kulturo, v skupno muziciranje pa jih je povezala ljubezen do glasbe in ruskih pesmi. Skupina je zelo zgodaj pričela z nastopi na različnih koncertnih in festivalskih odrih s programom ruskih pesmi in romanc, za katere so ustvarili lastne aranžmaje.

Osnovo repertoarja Ansambla Kalinka sestavljajo ruske pesmi in romance, pa tudi instrumentalne kompozicije.

Člani zasedbe so v minulem obdobju navduševali poslušalce v Italiji, Avstriji, na Slovaškem in Češkem. Ko pa so prispeli v Slovenijo, so bili očarani nad njeno lepoto in navdušeni nad ljudmi, zato so ostali pri nas, kjer nadaljujejo svojo ustvarjalno in življenjsko pot. Po odzivu publike so navdušili tudi prekmursko občinstvo.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.