https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Najboljši pasulj so skuhali Veseli Aženčarji

04.08.2015 ob 9:00  

Med 13 ekipami, je na pasuljadi na Janževem Vrhu slavila ekipa Veseli Aženčarji, pred ekipama Cike cake in Ovčerejci.

 

V organizaciji tamkajšnjih gasilcev in gostinskega lokala „Bar Jahač“, je bila ta vikend v prelepem okolju med vinogradi na Janževem Vrhu, na sporedu tradicionalna, 15. »Janišperska noč«, kjer je za obilo zabave poskrbela skupina Opoj, za prazne želodčke pa ljubiteljski kuharji, ki so se udeležili tekmovanja v kuhanju pasulja s prekajenim mesom na odprtem ognju, v kotličku.

Ob tem so potekale tudi gasilske igre, mnoge obiskovalce je pritegnila peka koruze na žerjavici, potem Ivanove ajdove palačinke z različnimi nadevi ipd.

 

Letos je v okviru 15. »janišperske noči« potekalo 14. tovrstno tekmovanje, ki je spet pritegnilo izjemno veliko pozornost. Organizatorica tekmovanja Darja Kovačič je bila vesela, da so na tem tekmovanju tudi letos nastopile številne (13) ekipe, čeprav je to nekoliko manj kot lani (17).

Vsaka prijavljena ekipa, katero so sestavljali trije ali štirje kuharji, je dobila po tri kilograme že namočenega fižola, kilogram prekajenega mesa ter vso potrebno zelenjavo in začimbe, čas kuhanja pa je bil tri ure. Po končanem kuhanju so člani strokovne komisije (Marko Gumilar, Tina Potrč in Sebastjan Žitek) ocenili vse izdelke in najboljšim podelili posebne nagrade. Ocenili so videz izdelka, dekoracijo, okus, sestavine, gostoto, barvo, urejenost delovnega mesta ter videz in urejenost kuharjev.

 

Komisija je na koncu odločila, da najboljši pasulj kuhajo na Aženskem Vrhu, kajti prvo mesto so prisodili ekipi Veseli Aženčarji (Matej Bratuša, Darko Felkar, Tomi Bratuša). Na 2. mesto se je uvrstila ekipa Cike Cake iz Zbigovcev, tretja pa je bila ekipa Ovčjerejske farme Ninu z Janževega Vrha. Vse ostale ekipe, med njimi tudi lansko letni zmagovalci iz Mahovcev, so zasedli 4. mesto, kljub temu so vse sodelujoče ekipe prejele priznanja, praktične nagrade, prve tri ekipe pa tudi pokale.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.08.2015 ob 15:24 gost

      VI TAM , PA RES NE NEVETE , KAJ JE ( PASULJ) !!???Povitice , krompirevica , mlečna repa in podobna brozga , so vaše specialitete ! Dobro vem kak je , saj sem v tgeh koncih gor rasa !? Slaba kuhja !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.08.2015 ob 16:45 medo gost

      No pa so lidje palik priši od daleč in od blizu kajti spet so si nekateri napolnili želodce ja kajpa zastonj je blo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.