https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Znana upravljavec in izvajalec lendavskega Stolpa Vinarium

¸Lendava, 11.08.2015 ob 15:12  

Za upravljanje in najem Stolpa Vinarium v Lendavskih goricah sta izmed štirih prejetih prijav bila izbrana Turistična zveza Lendava vabi in Magdalena Rudaš, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji iz Radmožancev.


Magdalena Rudaš je bila izbrana za izvajanje gostinske dejavnosti in dogodkov v objektu, za upravljanje stolpa ter izvajanje gostinske dejavnosti in dogodkov izven objekta pa Turistična zveza Lendava vabi, so izjavili na Občini Lendava.

Načrtovanje novih zaposlitev za mlade gostince

Najpomembnejši kriteriji pri izboru ponudnika gostinske dejavnosti v objektu so bili ponudba lokalnih produktov, reference in kakovost. Magdalena Rudaš  je z domačimi dobrotami zastopala lokalno kulinariko po vsej Sloveniji, na  Madžarskem, v Avstriji in tudi v Bruslju. Poleg številnih odličij je dobitnica štirih znakov kakovosti za različne izdelke, kar je najvišje priznanje na ocenjevanju dobrot slovenskih kmetij. Družinsko podjetje, v katerem sta trenutno zaposleni dve osebi, s širitvijo dejavnosti in prevzemom gostinske ponudbe na stolpu načrtuje tudi nove zaposlitve. Zaposlovali bodo predvsem mlade z gostinsko izobrazbo.

Ob koncih tedna gostinska dejavnost v lesenih hišicah

Prodajo spominkov in ponudbo v hišicah ob stolpu bo prevzela Turistična zveza Lendava vabi, ki trenutno združuje in povezuje 35 članov in zaposluje dve osebi. Gostinsko dejavnost v lesenih hišicah ob stolpu bodo izvajala vinogradniška društva iz občine Lendava, predvsem ob koncu tedna, ko bo največ obiskovalcev. Povezovanje lokalnih ponudnikov in podan predlog aktivnosti v okviru koncepta, ki povezuje in prepleta štiri države v štirih letnih časih, sta bila odločilna pri izboru.

Razvoj rekreativnih, vinsko-promocijskih, turistično-podjetniških in kulturno-turističnih aktivnosti

S Stolpom Vinarium bo vinsko-turistična cesta dobila skupno promocijsko točko, načrtovane aktivnosti in vsebine pa je turistična zveza razdelila v štiri sklope. V sklopu rekreativnih aktivnosti so predvideni teki in pohodi ter kolesarska srečanja; v sklopu vinsko-promocijskih aktivnosti med drugim načrtujejo srečanja in tekmovanja vinorodnih območij Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije, ocenjevanja vin, srečanja vinogradnikov, vinski festival; turistično-podjetniške aktivnosti v prvi vrsti zajemajo prodajo spominkov, organizacijo gostinske ponudbe ob stolpu, trženje in turistično vodenje; kulturno-turistične aktivnosti pa bodo usmerjene v organizacijo likovnih delavnic, foto natečajev, muzej vinogradništva na prostem, festivalov zabavne glasbe, tematskih  dnevov.

Za varnost obiskovalcev, izvajanje hišnega reda ter prometnega in parkirnega režima bo skrbela redarska služba Občine Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2015 ob 16:35 hotiza gost

      Ka me pa briga što de z tejn drekon razpolagal in što de upravljal .Tej pejnezi bi se lejko indri ponücali za kaj bole pametnoga .

      14 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.08.2015 ob 17:56 vbankokuk gost

        Napravli su ga prejnezi na papiri, tej pa itak nindri nega, sposobni ga znajo samo sknjižiti!!!

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.08.2015 ob 17:16 Stolp gost

      Ja kak Eifflov stolp. Tan so tude pametnjakovici sceni preprečiti gradnjo. Pa zaj pogledni.... Ide Hotiza rajši Rouze zalejvat

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.08.2015 ob 17:30 gost

      Vij pa ka ste samo tiho

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.08.2015 ob 17:47 ptička gost

      Vsi že kopirajo Eifflov stolp, toda s kopijami se ne profitira, UNIKATI so maheri, kot Eifflov stolp.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.08.2015 ob 17:52 razgledovalec gost

      Lep pa si, lepotec ti. Človeškemu očesu pa razkazuješ širno zemeljsko lepoto. Pa še nebeškemu stvarniku nas približaš.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.08.2015 ob 18:29 gost

      pa vinarium že je v bogojini. Ka nemate bokšoga imena na zalogi - koperati trbej ?

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.08.2015 ob 18:53 laci gost

      Posco bi se ges na te vaš Lendavski stolp. Što pa ma čas tu gor oditi pa zijati okoli edijno tej svetniki in balažek.Ceste bi si rajši napravili ne da ste v sednjem veki hepani.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.08.2015 ob 19:59 gost

      Dajte se malo vzdržat vaših neprimernih komentarjev. Izgleda da si eni tukaj pridejo komplekse zdravit.Ni vse v življenju traktor pa njive.Pa probajte pisat vsaj malo slovenski.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.08.2015 ob 20:22 kodila gost

      Županova Micka ?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.08.2015 ob 21:12 gost

      Brez veze ta stolp!!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      11.08.2015 ob 22:53 mojtemota gost

      Plan B v primeru, da ne bo dovolj zanimanja za stolp, nam razkriva, da bo stolp namenjen črpanju nafte ali plina, saj je tudi podoben tovrstnim stolpom.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.08.2015 ob 16:44 gorenjc gost

      Faušarija na kubik zakaj ste taki vi v M.Soboti kaj takega ne morete imet, zato ste pa Lendavčanom faušni, ni lepo nisem lendavčan pa bom med prvimi ko bo otvoritev tam vse kar se zgradi vse tam ostane pa če se komu dopade ali ne

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2015 ob 21:02 M.Sobota gost

        gorenjec....... ne verjamem ka boš ga obiskal ko de trbelo plačati boš rit stisno kot pravi škrtlavi gorenjec .Končno pa če komu paše lejko tüdi skoči iz stolpa zaradi mene

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.08.2015 ob 17:29 gost gost

      Ka bi le meli lendavčanon zavidati razen..... Kaj drujgo bi dosta bole nucali kak stolp. Naj ga majo, zaj do lejko prek gledali, pa do srečni.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.08.2015 ob 19:52 kodila gost

      Ejga Gorenjc. Lahko je tebi, saj ti ne boš odplačeval te bedarije. Mi jo bomo, Lendavčani, tako kot že odplačujemo kolesarski center. Polomija na kvadrat. Da pa imam prav, govori že osnovnošolska matematika.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.08.2015 ob 22:57 kisilak gost

      @kodila, gorenjec še nej vido Gorenjske, on tau samo tak napijše..ka bi se skril..))

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      02.09.2015 ob 8:21 gost

      Glupost da za radgled in nebo bo treba plačat nekomu ki se bo vozil z visoko cenovnim Mercedezom,Ta denar bi moral it za dobrodelne namene oz KARITAS...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.