https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izlet otrok in njihovih staršev iz preventivnih programov CSD Gornja Radgona

18.08.2015 ob 15:10  

V sredo, 12. 8. 2015, je Center za socialno delo Gornja Radgona organiziral enodnevni izlet za otroke in starše, ki so vključeni v različne socialno varstvene  programe, ki jih center poleg svoje redne dejavnosti izvaja kot dopolnilno preventivno dejavnost. Izleta se je udeležilo 40 udeležencev.

V okviru izleta smo si ogledali Eko-socialno kmetijo Korenika v Šalovcih v osrčju Krajinskega parka Goričko, kjer so nas prijazno sprejele predsednica društva Mozaik Ines Kranjec ter Urška in Viktorija, ki so za vse pripravile zanimive, poučne, izkustveno-doživljajske aktivnosti. Predstavili so nam,  kaj vse počnejo na eko-socialni kmetiji. Skupaj z otroci in njihovimi starši smo  preživeli lep, ustvarjalen dan v duhu izredno prijetnega druženja.

V okviru vodene dejavnosti smo si ogledali bujni zeliščni vrt, kjer smo  spoznavali meto, meliso, luštrek, ožepek, ameriški slamnik in še nekatere druge dišeče rastline. Zelišča smo tudi nabirali, jih poduhali, se poučili o njihovih zdravilnih učinkih in jih pokušali v različnih napitkih, ki so jih otroci sami pripravili.

Otrokom je bilo izredno zanimivo tudi spoznavanje različnih živali (konjev, zajčkov, pujsov, račk...) in vzpostavljanje stika z njimi. Zelo navdušeni so bili, ko so imeli priložnost čistiti konje.

Preko vodene igre iskanja skritega zaklada so otroci spoznavali  kmetijo. Ob zaključku so nas pogostili z okusnim domačim kosilom.

Izlet je bil prijetna skupinska izkušnja za medsebojno druženje med otroci in njihovimi starši ter zanimiva popestritev vročih počitniških dni. Izlet je okrepil in stkal tudi mnoge medsebojne socialne vezi.

 Z zbranimi donacijami so izlet omogočila podjetja: Arcont, Var in Elrad international, vsem se  iskreno zahvaljujemo.

Otroci so o izletu povedali:

»Fajn je bilo. Jaz bi se kopal v bazenu iz slame.« (Jan, 8 let)

»Prekratko je bilo. Še bi lahko ostali.« (Karmen, 9 let)

»Meni so bile všeč živali. Predvsem konji. Škoda, da je bilo prevroče za jahanje. Zelo so mi bili všeč tudi mali prašiči.« (Danijel, 12 let)

»Najbolj so mi bili všeč zajčki in prašiči.« (Andreja, 10 let)

»Jaz bi imela tiste črne prašiče z dolgo dlako doma.« (Tina, 10 let)

 Direktorica CSD Gornja Radgon, Mag. Carmen Šeruga

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.