https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Zdravo jedro Aha Mure že četrtič brez kupca

16.09.2015 ob 7:10  

Na včerajšnji že četrti dražbi zdravega jedra Aha Mure, je bila izklicna cena 2,3 milijona evrov, dražba pa bi potekala z zniževanjem cene. Vendar tudi včeraj kupca ni bilo. Stečajni upravitelj Stevo Radovanović je zato napovedal, da bo ceno na naslednji dražbi še znižal.

 

Zdravo jedro Aha Mure bpo tudi v prihodnje ostalo naprodaj kot celota, poroča STA. S tem ostaja možnost prodaje večja, po besedah Radovanovića pa je pomemben pa je tudi socialni vidik.

Včerajšnjo izklicno ceno je bil Radovanović pripravljen spustiti do 1,55 milijona evrov. To je le malo več kot likvidacijska cena. Za nižjo ceno bo za anslednjo dražbo sicer moral dobiti soglasje sodišča in upniškega odbora, jo pa je po njegovih besedah nujno potrebno znižati, sicer kupca tudi v prihodnje ne bo. Radovanoviću so sicer  potencialni kupci s prejšnjih dražb izrazili zanimanje za nakup in so celo napovedali obiske in ogled proizvodnje, a se dražbe ni udeležil nobeden.

Sedanji najemnik zdravega jedra - družba Arum nekdanjega direktorja Aha Mure Dušana Gomboca – jo ima lahko v najemu največ eno leto, do konca julija 2016 oziroma do odprodaje. Po besedah Radovanovića naj bi bil Gomboc s partnerjem iz Avstrije pripravljen kupiti zdravo jedro, vendar šele po nižji ceni. 

Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2015 ob 13:50 gost

      Na tej sliki so še zastave Mura zdaj vihrajo Zastave boflexa ali kaj je to UPAM DA SE GOSPODJE KUHARIČ, MOREC, EBEŠPANGER,.. ZAVEDAJO DA SO ZAPRAVILI TOVARNO MURA IN DA IMAJO VSAJ MALO SLABE VESTI KO SE VOZIJO V SVOJIH MERCEDESIH IN OBISKUJEJO SVOJE DVORCE NA MORJIH,

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2015 ob 14:23 Bivši Delavec... gost

      Kdaj so bili toti na položajih ki si jih navedel ti gost, sem jaz oz delavci imeli dobre plače,regres,božičnico in use ostalo porihtano je bila MURA zlata jama.Ampak tisto so bili drugi časi,in ni bilo še toliko konkurence...

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.09.2015 ob 16:39 ms gost

      Pa si je Stevo za nekaj mejsecov podaljšal bivanje v fotelju in plačo seveda tüdi

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.09.2015 ob 12:48 "s.m.c" gost

        Zdravo jedro Aha Mure že četrtič brez kupca kakšno zdravo jedro , Stevo odavle betežno jedro , pa to trpij nekan dugo , ka nede prle crknolo , ka v soboti nemamo več kafelerije , pa morejo voziti v lublano

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.