https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nemčavci so slavnostno obeležili 650 let vasi

Nemčavci, 22.09.2015 ob 13:00  

V nedeljo so v Nemčavcih slavnostno obeležili 650 let prve uradne omembe vasi Nemčavci. Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek. Ob tej priložnosti so izdali zbornik, ki pripoveduje o zgodovini vasi in zgodbe nemčavskih družin.

 

Slavnostni govornik, župan Jevšek, je med drugim povedal, da so Nemčavci druga najmanjša krajevna skupnost v sklopu MO Murska Sobota ter da zgodovino kraja ne pišejo le zgradbe in dokumenti ampak predvsem ljudje s svojimi življenjskimi zgodbami. Predsedniku krajevne skupnosti Nemčavci Štefanu Barbariču je ob tem visokem jubileju izročil  priznanje MO Murska Sobota.

Pripravili so tudi krajši kulturni program, avtor Oskar Norčič pa je predstavil priložnostni zbornik o zgodovini vasi. Nemčavci letos praznujejo 650 let od prve pisne omembe vasi in 1150 let od verjetnega nastanka. Poleg zgodovine vasi so v zborniku predstavljene tudi kronike številnih nemčavskih družin in posameznikov, pa tudi o martjanski pogodi iz leta 1643, pozabljenih spomenikih, kroniko glasbene družine Baranja, ne manjka pa tudi bogata fotokronika. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.09.2015 ob 14:04 650 let gost

      ČESTITKE krajanom Nemčavec! Čestitke Štefan! Pohvala Sandiju, Gezi, Francu, Leonu, Marjanu, da so si vzeli čas in prišli med krajane.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.