https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Andrej Lotrič - nekoč na radarju evropskih klubov, zdaj se dokazuje v Ljutomeru

30.9.2015  
Po poškodbi si želi čim več igrati. Meni, da igranje v 3. slovenski nogometni ligi (SNL) ni korak nazaj. 
 

 
Murskosoboška Mura 05 je imela v preteklosti v svojih vrstah vrsto draguljev. V zadnjih letih pač ne. Eden tistih, na katerega so v preteklosti polagali veliko upov, je tudi Andrej Lotrič. Gre za mlajšega brata Mitje Lotriča, ki danes igra za Koper, zanj pa je v preteklosti zanimanje pokazal tudi londonski Tottenham.
 
Sanjal je o Evropi
 
Andrej Lotrič v dresu reprezentance pred leti (na sliki levo).
 
Nekaj časa je kazalo, da bo v kakšnem izmed evropskih velikanov pristal tudi njegov brat Andrej Lotrič. Igral je za mlajše selekcije v reprezentanci, zato je bil na očeh tujih klubov. Med drugim naj bi leta 2011 zanimanje zanj pokazali Chievo, Salzburg, Triestina in Brescia. Kasneje se je iz Mure preselil na Obalo, kjer je se pridružil bratu Mitji pri Kopru. Od takrat njegova kariera ni šla po poti, kot si jo je začrtal. 
 
Danes je eden najbolj prepoznavnih igralcev v 3. SNL vzhod, kjer igra za Ljutomer.
 
Želi si igrati čim več tekem 
 
Od sanj po igranju v evropskih klubih do nižjeligaškega nogometa. Ni to korak nazaj, nas je zanimalo. "Ne, v prvi vrsti je pomembno, da odigram čim več tekem, zato mislim, da je 3. SNL najbolj primerna za to, saj se vračam po poškodbi." 
 
Danes v dresu Ljutomera poskuša iskati formo po poškodbi.
 
Pravi, da je Ljutomer izbral zato, ker ima v ekipi precej dobrih prijateljev. Tudi želja po čim večji minutaži za vrnitev v tekmovalni ritem je dodala svoje.
 
Pred sezono je zanj obstajalo nekaj zanimanja pri avstrijskih nižjeligaših in nekaterih preostalih slovenskih tretjeligaših. Tu pa zaslužki niso taki, da bi se od igranja nogometa dalo živeti. "Vendarle je v 3. SNL lepo, da dobiš vsaj nek dodaten zaslužek. Toda nogomet v prvi vrsti igram zaradi veselja."
 
Pa prihodnost? "Bomo videli. V tem trenutku si želim dosegati čim več zadetkov."

    Fotogalerija