https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Lendavsko tovarno metanola kupili Američani

01.10.2015 ob 8:00  

Na včerajšnji dražbi je kalifornijska družba United States Methanol Corporation za 5.6 milijona evrov kupila delež Nafte Petrochem v stečaju v družbah Metanol, Rezervoarji in Industrijske storitve. Dražba je potekala z zniževanjem cene.

Poleg omenjene družbe je na dražbi sodelovala še nemška družba GIM Export Group iz Götingena. Izklicne cene 5,655 milijona evrov ni potrdila nobena družba. Stečajni upravitelj Silvo Zorec je tako dražbo nadaljeval z znižanjem cene za 50.000 evrov na 5,6 milijona evrov. Nanjo pa je takoj pristal direktor kalifornijske družbe Brad G. Gunn.

Nov lastnik tovarne metanola je po dražbi povedal: "Zelo sem vesel, da sem zmagal na današnji dražbi, vse druge informacije pa boste boste dobili po podpisu kupoprodajne pogodbe, kar pomeni v nekaj dneh," pozneje pa je namignil, da v Lendavo ni prišel zato, da bi opremo odpeljal in prodal, pač pa da bo proizvodnja tu ostala.

Stečajni upravitelj je bil z dražbo zadovoljen. Kot je povedal, je kupec vplačal varščino na račun stečajnega dolžnika, pogodbo pa bi lahko podpisali že v četrtek, poroča spletni portal sta.si.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.