https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

V Arumu 67 delavcev manj, plač za avgust še niso prejeli

02.10.2015 ob 10:00  

Družba Arum, ki nadaljuje proizvodnjo Aha Mure v stečaju, ima od včeraj 67 zaposlenih manj, 273 pa jih ima pogodbe o zaposlitvi le še do 20. oktobra. Plač za mesec avgust delavci še vedno niso prejeli.

 

Kaj se bo zgodilo s podjetjem, ki je v lasti dolgoletnega Murinega menedžerja Dušana Gomboca, še ni znano. Zadnjo (minimalno) plačo so delavci prejeli za mesec julij 18. avgusta. Septembra za mesec avgust pa še plačilo vedno niso prejeli. O vzrokih za to delavcem Gomboc kljub številnim sestankom, trdi le, da ni denarja, poroča današnji Večer. V javnosti pa je slišati različna namigovanja o nesoglasjih oziroma nesporazumih med Gombocem in Radovanovićem. Lastnik naj bi za zaplet krivil sodne in stečajne formalnosti, na katere naj ne bi imel vpliva.

Po besedah predsednice sindikata Jolanke Horvat so v prizadevanja da bi podjetje preživelo, vključena tudi območna organizacije svobodnih sindikatov Pomurja in sindikat dejavnosti.

Foto: arhiv pomurec.com

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.10.2015 ob 12:48 Janko gost

      Edina rešitev je Mörec

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.10.2015 ob 13:01 slovnica cvek gost

      velka reklama okoli strani: 1) Ej, celec, vlakec vozi OD lokacije - DO lokacije, nej "iz" Trga kulture. Ge pa je te ta lokacija "v" Trgu kulture, ge se čaka? 2) Ka so li noGtranje igralnice? 3) Ponujali te pečeni kostanj (plod), nej pečene kostanje (drevesa). Slovnica ti nejde pa si nekše mađister (skoraj dvojni doktor znanosti) :) Henjajte se brukati s takšnimi reklamami pa rajši dale gnojšnico polejvajte to ljudeh šterih ne marate.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.10.2015 ob 13:59 kreten gost

      slovnica cvek - ti si pa eden kreten nepismeni, aja saj ge si ti doma v tisti vukojebini grad na goričkem ale njegovih sosednjih vaseh ste tak vsi zaostali... samo navoščljivot vas je, pfuj

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.10.2015 ob 16:11 cecek gost

      Jolanka je takša budala lažniva da ji je edino par števo lopov...

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.10.2015 ob 16:12 giga gost

      Gomboc, pa Radovanovič sta skasirala za novo zaposlene, ponovno nadmudrila vodilne v državi, delavci pa verjamejo v čuda, tako s sindikatom in območnim sindikatom,Koga je sindikat v PREKMURJU rešil? Res smo primitiven narod, mi prekmurci, edini v Sloveniji, ki nasedamo, nasedajo na obljube vodilnih. Pa Gomboc že ni zapravil Mure v Nemčiji, kaj pravite muraši, ki delate zastonj, res ste umetniki!!!

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.10.2015 ob 19:40 antigiga gost

      Giga edini primitivec si tij in zaradi taksih idiotov je prekmurje tan ge je. Ge bi ti vzel status prekmurca pa te brsno v boko kotorsko. Mars. Nas ka si ti skasero? zabito pamet in nika drugoga.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.10.2015 ob 10:08 Aus gost

      Nerazumem zakaj še li delajo če ni plačila,naj Štrajkajo...Butalci...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.