https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Marija Bačič sprejela Pomurec.com v državnem zboru

07.10.2015 ob 12:52  

Potem ko smo končali obisk v državnem zboru pri poslancu Francu Jurši, smo nadaljevali s predstavitvijo dela naslednje pomurske poslanke. Svoje delo nam je približala Marija Bačič iz SD.

 

Bačičeva nas je sprejela v svoji poslanski pisarni, ki si jo deli s strankarskim kolegom Janom Škobernetom. 

Sprva smo spregovorili o njenem poteku dela skozi teden. Ponedeljki so tako tudi pri njej, kot pri večini poslancev, namenjeni delu v domačem okolju. Prisotna je v poslanski pisarni v Murski Soboti, giblje se na terenu, kamor jo povabijo različne institucije.

Torek se začne v poslanski pisarni v državnem zboru. Na sestanku s poslanci, ministri in strokovnimi službami iz njihovih vrst dorečejo tedenski plan dela. Popoldne sledi sprejem različnih skupin, v kolikor so najavljene, sodelovanje na odborih, delo v pisarni, itd.

V nadaljevanju tedna sledi delo na številnih drugih aktivnostih, ki so aktualne. Precej je dela z dokumentacijo. Bačičeva pokaže kup papirjev, ki jih je potrebno preučiti. Ta teden je tako aktualen proračun.

Delovni teden poslanke Marije Bačič se konča v petek zvečer. V rodno Prekmurje se vrača vsak teden. »Zelo rada grem domov. Mož je namreč čez teden sam doma, imam tudi vnuke in ni prijetno, ko moraš cel teden biti odsoten.«

Časa zase je bolj malo

Torej biti poslanec ni razkošje? »Daleč od tega. Smo sicer pomembni in vredni. V tujem kraju te morda še bolj spoštujejo kot doma. Res je precej dela in moraš biti čez cel dan aktiven.«

Časa zase čez teden v Ljubljani je tako bolj malo. »Skorajda ga ni. Rada se sicer s prijateljico sprehajam po Ljubljani, vendar je še vedno težko odmisliti vse stvari, ki so povezane s službo poslanca.«

Pomurskim poslancem zavidajo dobro razumevanje

Bačičeva sicer deluje v pisarni, ki je v neposredni bližini nekaterih preostalih pomurskih poslancev. Le nekaj metrov stran so tako pisarne Dušana Radiča, Franca Laja in Aleksandra Kavčiča. Tako se precejkrat srečajo na hodnikih. Tudi z ostalimi pomurskmi poslanci je v stiku. »Vsi se zelo dobro razumemo med sabo. V državnem zboru se srečamo po potrebi. Če je kaj nujnega, se hitro dobimo in poskušamo urediti stvari v dobrobit Pomurja.«

Ne glede na politično so tako med sabo zelo složni. »Marsikdo nam to zavida.«

Pomaga, če se le da

Tako kot Jurša, tudi Bačičeva izpostavlja aktualno predvideno podaljšanje Pomurskega zakona, ki je bil potrjen na odboru za gospodarstvu, sledi še potrditev na seji. Na drugi strani jo žalosti, da v osnutku proračuna za prihodnje leto ni predvidenih sredstev za južno obvoznico v Murski Soboti, je pa vsaj nekaj sredstev na voljo za izkopanine na tem področju.

Pravi, da se za Pomurje zavzame, ko in če ima možnost. »Če se le da, želimo pomagati pomurskim občinam in ljudem, kolikor je v naši moči.«

In še sporočilo vsem Pomurcem:

»Želim si, da bi imeli ljudje več zaposlitev in dobili tisto, kar si zaslužijo – boljši standard.«

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.10.2015 ob 17:21 gost gost

      za ene poslance prvič čujen , dremlejo ge?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.10.2015 ob 18:10 ŽIVOTARČEK gost

      Draga žena in povrh še poslanka Slovenskega naroda, reši mladi rod Slovencev, da ne utonejo v toku tega vihravega časa. VPRAŠANJE: Je rod iz tvojega telesa preskrbljen za živetje na Zemljici naši??? Sicer pa, tudi če naš ni, saj preživel še ni nihče, vsi smo zapisani SMRTI. Vsem nam je odrešilna bilka le gospa SMRT!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.10.2015 ob 11:19 laik gost

      glavno, da ona ima standard, koliko firm so rešili v Prekmurju, kam je skopnel vložek države v tovarne v Prekmurju, KDO JE SPLOH ZA KAJ ODGOVARJAL, in ona si želi zaposlitev več prekmurcev, kje na drugem planetu, ali pod zemljo?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.