https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja - v prihajajočih dneh zelo pestro!

14.09.2015 ob 14:40  

Letos že 7. sejem nevladnih organizacij Pomurja in pestra ponudba dogodkov.

 

V sredo, 16. septembra 2015, bo Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje v okviru Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja že 7. leto zapored organizirala Sejem nevladnih organizacij Pomurja, ki se bo odvijal na Trgu kulture v Murski Soboti od 9. ure naprej. 

Sejem nevladnih organizacij je brezplačna priložnost, da se društva, zavodi ali ustanove predstavijo širšemu krogu ljudi, sklepajo nova poznanstva, se mrežijo, povezujejo in kujejo ideje za morebitne skupne projekte.  Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja želi s sejmom opozoriti javnost na pomen nevladnega sektorja in njegovo vlogo v družbi, ki je, še posebej v času vse manjše vloge socialne države, pomembna točka opore, na katero lahko računajo ljudje, ki se soočajo z različnimi stiskami. 

Na letošnjem sejmu se bodo predstavile nevladne organizacije z najrazličnejših področij (okolje, turizem, mladi, kultura, šport, razvoj, sociala idr.). Predstavili bodo svoje delovanje in različne izdelke (brošure, unikatne ročne izdelke, meritev sladkorja v krvi ipd.). Poskrbljeno bo tudi za spremljevalni glasbeni program.

Častni pokrovitelj sejma je župan MO Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek. Na dan sejma pa bo Pomurje obiskala vladna ekipa Republike Slovenije in pričakujemo, da si bodo, vsaj nekateri izmed njih, med drugim ogledali tudi dogajanje na sejmu nevladnih organizacij 2015 v Murski Soboti.

Kot zanimivost naj izpostavimo, da bosta na Sejmu NVO 2015 tudi stojnici LAS Goričko in LAS PDL, kje boste imeli priložnost, da s sodelavci obeh LAS-ov spregovorite o naslednji finančni perspektivi, jim predstavite svojo idejo za projekt, vašo pobudo, ki jo bodo vključili v strategijo razvoja območja LAS. Ključnega pomena je namreč, da bodo zbrane ideje evidentirane v okviru strategije, saj se jim preko tega omogoča indikativna določitev finančnih sredstev za realizacijo v prihodnosti.

Posebno povabilo na stojnico LAS-ov, velja lokalnim akterjem, ki jih pozivamo, da sodelujejo pri pripravi SWOT-analize, določitvi glavnih ciljev, določitvi tematskih področij ukrepanja, določitvi vrst ukrepov, kot tudi pri finančni razporeditvi sredstev med tematska področja ukrepanja.

Še nekaj prostih mest na dogodkih za člane društev, zavodov: 

Trenutno imamo v organizaciji naslednje delavnice, kjer imamo še nekaj prostih mest za vaše prijave:

Smisel socialnega podjetništva za NVO, 17.9.2015 ob 16.00 uri,

Nastopanje pred kamero, 19.9.2015 ob 9:00 uri,

Priprava učinkovite strukture projekta, 21.9.2015 ob 16:00 uri,

Kako uspešneje prepričate občinarje, 23.9.2015 ob 16.00 uri.

Podrobnosti o posamezni delavnici najdete na naši spletni strani www.lrf-pomurje.si. Prav tako so vam na spletni strani na razpolago vse ostale informacije glede ostalih naših aktivnosti, ki bodo sledile v prihodnosti: npr. razdelitev brezplačne računalniške opreme NVO-jem, podpora vaši predstavitvi na LUPI,….

Operacijo, kot vse aktivnosti, ki so organizirane v okviru operacije, delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne   prioritete: Institucionalna in administrativna usposobljenost; prednostne usmeritve: Spodbujanje razvoja nevladnih organizacij, civilnega in socialnega dialoga.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.