https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Raziskovalci iz Deviških otokov v Petišovcih odkrili zemeljski plin

18.02.2011 ob 1:27  

Po poročanju Financ je družba za naftna in plinska raziskovanja Ascent Resources z britanskih Deviških otokov zemeljski plin v poskusnih vrtinah odkrila na globini 3000 metrov.

"Vse raziskave so dobrodošle, ker lahko prinesejo napredek okolju. Raziskovanje na plinsko-naftnem področju posebej pozdravljamo kot sodelujoči v projektu," je ob tem za Finance dejal Cveto Žalik, direktor Nafte Lendava, ki je ob začetku projekta leta 2001 skupaj z dubajsko družbo Nemmoco Petroleum vlagala v omenjeni projekt.

Slika je simbolična (Foto: Ascentresources.co.uk)

Raziskovalci so naravni plin odkrili na globini tri tisoč metrov, v družbi Ascent Resources pa v projektu vidijo velik tržni potencial, medtem ko poznavalci razmer umirjajo žogico.

Omenjena družba z britanskih Deviških otokov je od začetka februarja 75-odstotna lastnica raziskovalnega projekta v Petišovcih. 

    Komentarji

    1. lepi
      18.02.2011 ob 10:34 lepi

      Dubaj, Prekmurje te prehiti :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. bojant
      18.02.2011 ob 11:02 bojant

      ha,ha,ha,bodo spet denar pobrali v parlamentu.Mi pa bomo ostali brez vsega kakor vedno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. blue
      18.02.2011 ob 11:29 blue

      Pa kašne Dubej mi bomo kak Ukrajina :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. skrbina
      18.02.2011 ob 12:49 skrbina

      kakšne Dubaj kakšna Ukrajina, bodoče Kazahstan :)))))))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. bojant
      18.02.2011 ob 19:40 bojant

      najbaukše ka napravimo prekmurje za novo državo ka nas ovi nedo več jebali.Ka če dobro premislimo smo zdaj prekmurje točno tak v sloveniji kak je prlej bila slovenija v jugoslaviji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.