https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurski kmetje bodo to soboto šli na ulice

15.10.2015 ob 7:05  

To soboto bo Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) v večjih mestih po državi organizirala shode slovenskih kmetov, na katerem bodo ti opozorili na vse večje težave v kmetijstvu in posledice, ki jih ima to na gospodarstvo, razvoj podeželja in celotno družbo. Odločitev za shod je 1.10.2015 sprejel upravni odbor KGZS.


Vseslovenski shod kmetov bo v soboto, 17. oktobra, ob 10. uri v osmih večjih mestih po vsej Sloveniji, in sicer v Celju, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu in na Ptuju.

S shodom želijo kmetje opozoriti javnost na neskladna razmerja v verigi preskrbe s hrano, na spoštovanje sledljivosti do prodajne police in na težave zaradi prevelike liberalizacije trga. Na shodu bodo kmetje predstavili tudi nekaj zahtev, predvsem pa želijo dobiti podporo s strani celotne javnosti pri svojih prizadevanjih.

KGZS se v imenu kmetov med drugim  zavzema tudi za to, da lahko potrošnik izbere domače izdelke sledljivega slovenskega porekla, da se priznajo dejanski stroški zagotavljanja visokih standardov EU pri pridelavi hrane in da se s kmetijstvom ohranjajo delovna mesta ter poseljenost slovenskega podeželja. Ena od rešitev bi bila tudi ustrezna razmerja cen v verigi preskrbe s hrano.

Z organizacijo shoda se tako tudi Slovenija oz. KGZS pridružuje podobnim shodom, ki so jih pripravile nevladne kmetijske organizacije drugod po Evropi.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.10.2015 ob 20:22 orač gost

      dobra slika , kot je zapisal Cankovski župan , na poljske ceste ne morejo več iti ker so jih preorali , pa ne samo tam tudi v okolici Sobote kjer že posegajo po državnih cestah , pa kam se bodo potem selili ???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2015 ob 22:51 gost

      Z mirnimi protesti ne boste nič dosegli, mora vsaj en vladnik dobiti granitno kocko v glavo, da se kaj premakne.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.10.2015 ob 8:19 Pišta gost

        Ne podpiram stavke, bravo Cankovski župan, res je, vse poljske ceste so preorane, kje bo protest, na mestne ulice ne sodi, jaz kupujem slovensko, slovenski kmetje pa mleko prodajajo tujcem, tudi živino, kje ima kmet zavest, morda ko dobi subvencije, nisem za proteste, ker največ naša država ravno nudi kmetu.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.