https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

300 beguncev ponoči peš čez Gibino v Pomurje

19.10.2015 ob 9:00  

Tudi danes na Pomurec.com spremljajte dogajanje na področju migrantov.


19. oktober ob 7:26

Danes okrog 2.20 ure je iz Republike Hrvaške mimo mejnega prehoda Gibina v Slovenijo peš prišlo okrog 300 tujcev. Tujci so zašasno nameščeni v občinskem šotoru v Razkrižju. Tekom dneva bodo tujci prepeljani v sprejemni center v Petišovce in Dolgo vas.

V namestitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 766 tujcev.

Foto: arhiv Pomurec.com

19. oktober ob 9:46

Okrog 9.30. ure je prva skupina tujcev (okrog 400) začela zapuščati nastanitveni center v G. Radgoni. Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu v G. Radgoni. Avstrijski varnostni organi tujce sprejemajo. Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno.

19. oktober ob 13.42

Danes, 19.10.2015 okrog 13.30 je nastanitveni center v G. Radgoni zapustila druga skupina nastanjih tujcev. Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu v G. Radgoni. Avstrijski varnostni organi tujce sprejemajo. Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno.

19. oktober ob 15.10

Okrog 800 tujcev, ki je danes, 19.10.2015 zapustilo nastanitveni center v G. Radgoni je bilo sprejetih v Republiko Avstrijo. Na mostu čez reko Muro je odstranjena signalizacija in promet v obe smeri poteka tekoče. Okrog 300 tujcev, ki je bilo evidentiranih v sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi bo prepeljano v nastanitveni center v Šentilj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2015 ob 10:42 doal gost

      jaz pa imam vprašanje za te naše uslužbence na upravnih enotah; Ali imajo vsi ti šotori, ki so jih postavljali vojaki, gasilci in civilna zaščita sedaj vsa ta dovoljenja, katera moramo imeti ko prirejamo kakšne veselice? Kajti na upravnih enotah ne dobiš dovoljenja za postavljanje vojaških šotorov, ker trdijo da, nimajo certifikata, gasilci nismo usposobljeni za postavljanje šotorov, potem pa bi še radi dokazilo od električarjev, ko namestiš v šotor žarnico. Pa to je lahko samo v Sloveniji. Sedaj pa ko prihajajo begunci, pa jih stlačijo v te šotore, ki pa prav tako nimajo dobenih papirjev.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.10.2015 ob 11:14 Bruh gost

      Ne boj se toti šotor durhmarš stoji

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.10.2015 ob 12:22 gost

      Hrvaški novinarji snemajo prispevke, kako je Slovenija nehumana do beguncev, ker jih ne spusti v državo, svojih blokad na meji s http://rs.n1info.com/a101474/Svet/Region/Izbeglice-zaglavljene-na-granici-Srbije-i-Hrvatske.htmlSrbijo pa ne komentirajo

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.10.2015 ob 17:20 gost meja gost

      To, kar počne Hrvaška ne samo pri beguncih, tudi sicer je nedostojno članstva v EU. Kar pa pišejo hrvaški novinarji je pa spet druga stvar, vendar povezana s prejšnjo. Priznati pa je treba, da so mojstri manipulacije, vsaj to.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.10.2015 ob 17:37 piran gost

      To kak sa Hrvaška obnaša do Slovenije že nekaj let je katastrofa! Skrajni čas je, da jim enkrat pokažemo, da nismo njihove budale. Poleti, ko objavljajo statistike o tujih turistih nas Slovencev nikoli ne omenijo med prvimi petimi po številu! Mi pa smo vedno 1. ali 2., nikjer ne zaslediš napisov ali cenikov v slovenščini. Mi pa smo sao lepo tiho in fejst zapravljamo pri njih. Za hrvaške pevce in bende smo pripravljeni dati kupe denarje. Zdaj naj nastopajo beguncem, ne pa nam! Slovenci enkrat že pokažimo, da nismo hrvaški hlapci!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.10.2015 ob 18:07 gost gost

      Nej smo bili njihovi hlapci, oni so to samo šteli. So pa najvekši balkanci od vseh balkancov in rejsan nedostojni EUja. Ali tou je bila politika, jih ta poriniti, zaj pa ma cela Evropa nevole in probleme z njimi. Je pa res, ka so nan za vse nevoščljivi in to že od nekdaj, zato takša nagajanja. Zdaj jih je bar celi svet spozno, šteri so jih nej dozdaj. Ka se pa tiče pevcov in bendov, pa tak še samo v Pomurje odijo nastopat indri po SLO jih ne zovejo. Pa tudi tu se obnašajo kak cari pa omalovažujejo naše lidij s komentari. Vuplimo, ka tudi prinas pridemo k pameti.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.10.2015 ob 19:53 gost

      to izgovarjanje na hrvate nam nič ne pomaga, pustimo jih kakšni so so. Ampak, da ti naši politiki nič ne naredijo za svoj narod je pa sramota ali celo izdaja slovenskega naroda. Naj gredo iz svojih pisarn v prve vrste na mejo. Koga mi volimo, vsi samo nekaj cvilijo, sicer sem proti nacionalističnim strankam, ampak v tem primeru se mi zdi, da bi vedle kako ravnati. če je potrebno pojdimo v ljubljano pred parlament razložit tem gospodom in gospam, da se tako ne brani integriteto naše države in prebivalcev.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.10.2015 ob 8:28 dež gost

      vse begunce naklaste na avtobuse pa jih odpelate v parlament,pa jih naj tej bogatune tan majo pa hranijo. Samo strošek države haska pa nikšega. Država nan z minimalnime plačame nede pomagala za begunce pa vse dajo, sramota....

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.10.2015 ob 10:01 gost

      VČASIH smo rekli, delamo za Beograd, solidarnostne sobote za nerazvito Jugovino.Kaj danes: delamo za Ljubljano in politično nesnago, samo preko davkov, ne ob sobotah, Kar ostane pa poberejo politično nastavljeni šefovi. Ti nato kao, da gredo v zapor, si tam oddahnejo, pridejo ven in lepo začnejo kasorati od davkoplačevalcev odškodnine, vmes pa so nesmrtni sodniki in odvetniki.In takih nekaj sto(100) drma z državo,R ES SMO BUDALE slovenci!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.10.2015 ob 10:22 ISMAILI gost

      BEGUNCI NE GREDO V lJUBLJANO, CENTRE ZA NJIH IMAJO NA OBROBJIH države, v Ljubljani imamo vrhovno vodstvo države, ki vodi politiko migrantov, beguncev je samo 25% in to ne vseh Sirijskih, Laikom je jasno, - KAJ DELA EVROPA?????

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.10.2015 ob 10:36 10.42 gost

      papirologija in dokumentacija se zahteva samo za Slovence.Ponoči opravne enote razen VLADE, ki dela "nenormalno" v narekovajih spijo, počivajo od gromozanskega dela, Vlada pa verjetno računa na solidarnost Slovencev, morali bi pripraviti kake prireditve, zbirati za migrante, da si vodilni oddahnejo!!!.Zakaj bi se brigala država, če smo sami solidarni, ostane njim, da še zaposlijo nekaj upokojencev po uradih! Zapomnite si MESEC OKTOBER 2015, TEMU BO SLEDIL RAZDOR MED ČLANICAMI EU.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.10.2015 ob 10:51 gost

      mater ste omejeni. bojite se sebe pa še svojega sosida... falat kruha še lačnemi klošari ne voščite pa se derete nej se delat spravi, al zej naenkrat bi pa se vsi na naše reveže spotili! Ki ste inda med leton kda hrono mečete krej? Kdo od vas cet reveži nameni? zakej bi parlament moga to vse rešovati? noben od vos pa s tolpega kavča ne pomisli kda naši stradajo! zej ki se pa begunci pelajo prek naše držvoe pa vsi jodlate kak naše rešiti. ja izvoli 10 evrov nesi reveži prvo pa te se hrente tu. sram vas bodi, pa ne zarad beguncov pa teme, pač pa tote egoistične mentalitete. eno pivo meje v oštariji pa familji na robi revščine dati. slovenski, ker bože nedaj keremi ki ne "naš". Smo pa vsi ljudje ne živoli, ampak eni se obnašate kak en tip v nemčiji pred 70 leti.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.10.2015 ob 13:44 gost

        Bravo gost, se strinjan. Begunci neščejo tu ostati in do prej ali slej vsi odišli, tudi tistih 100 mogoče ka do se odločili tu ostati de prej ali slej pobegnilo gda do gor prišli med kak hudobnin pa egoističnin narodon so ostali. Eni sami s sebov pa s svojimi sousidami nemrete skupaj živeti nej pa ka bi s kakšnimi tujcami. In tou več ali menje najbole tisti ka ste sakšo nedelo pri meši gda van nonstop naprej nosijo Jezusa. Ali kak iz cerve stoupite včasik pozabite na Jezusova dola pa njegove besede. Hinavci vsi po vrsti.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      20.10.2015 ob 11:06 gomzi gost

      tistoga tipa je zdaj v nemčiji nadomestil nekdo drug, kolikim migrantom ste ponudili pomoč??? KAJ PA SLOVENCEM, SOSEDOM, SIROMAKOM BREZ SLUŽB, kdo jim je vzel - ukradel kruh, Kdo od tistih, ki spijo na nafti je revež? Reveži smo mi, ki spimo na topli vodi, pa tega potenciala ne zzna izkoristiti država, ker gleda za svoje žepe in dveletno vodenje

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      20.10.2015 ob 13:18 gost

      Ti gospodje iz EU z Junckerjem na čelu, ki prihajajo iz bogatih dežel, sami pa imajo 20.000 ali celo 30.000 € plače na mesec pa samo opazujejo situacijo, lahko bi pomagali z vozili, tehniko. ALI POTREBUJEMO TAKŠNO EU? Tudi NATO bi lahko pomagal z opozarjanjem, kje se gibljejo begunci, kar s to sodobno opremo sigurno ne bi bilo težko. KAJ IMAMO OD ČLANSTVA V NATO, SAMO NJIHOVE ZAHTEVE. V KOLIKOR PA SO NAM VSI TI POMOČ PONUDILI IN JO VLADA Z CERARJEM NA ČELU ZAVRAČA, PA JE TO TREBA JASNO POVEDATI. Ljudje na južni SLO meji živijo trenutno v skrajno nemogočih razmerah. tega ljudje v notranjosti ne razumejo, oziroma jih po slovensko to ne zanima, dokler niso sami vpleteni v težave. Če bomo še naprej tako privoščljiv eden do drugegai kot je to v SLO navadi se nam žal slabo piše

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      20.10.2015 ob 15:14 sekretar gost

      poglejte, kdo se meče z begunci, - SRBI, HRVATI IN MI BUDALE. madžari so nam pokazali, kak se dela!!!! Kdo je vse skupaj zakuhal? NEMČIJA!!!! Torej zgodovina se ponavlja izpred 70 let. Smo taleki, ka jij svet ne premore, politiki se pa še vedno šopirijo!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      20.10.2015 ob 15:40 ismaili, grun v njega vdaro gost

      Kdo od vlade se je odzval na klic župana brežic, glavno, da si popravljajo kravate in zatrjujejo laži, kako smo pripravljeni na begunce, za dva, tri dnij, de se vidlo, gda de jih pri nas 10000, pa vsak nas bo stal 10 eur/dan, Mi pa lahko spocrkamo, glavno, ka mo meli bliski istok v državi

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      21.10.2015 ob 1:08 faran gost

      na vsaki dobri študentski fešti se več smeti pisti pa več pijače pa hrane krej vrže kak totih par tisoč beguncev... pa se nihče ne spoti na reveže... malo smo tak kak nam veter fudne al? vsi bi meli meli meli,pa nič dali... če že ne vervlete v tisto kak jaz drugim, tak drugi meni... pa za vse de van že bogec ob sodni vuri pokaza... to se vas bole prime :P

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.