https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ljutomerski svetniki odločali o enkratni denarni socialni pomoči

21.10.2015 ob 12:30  

Po dveh dopisnih sejah v poletnih mesecih je včeraj v Ljutomeru potekala 6. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Občinski svet je na prvem branju sprejel odlok o krajevnih skupnosti, odlok koncesiji za opravljanje gospodarske javne službe javne razsvetljave in nadgradnjo pravilnika o enkratni denarni socialni pomoči. Na županjino pobudo pa so z dnevnega reda umaknili Odlok o določitvi volilnih enot za volitve članov Občinskega sveta Občine Ljutomer. Občinski svet je z veliko večino ali soglasno sprejel vse točke dnevnega reda.


Potrjena nova članica Občinskega sveta

Občinski svet je soglasno potrdil mandat novi članici Sari Karba. Karbova je članica LO SMC Ljutomer, v občinskem svetu pa je zamenjala Boštjana Pihlarja, ki je dne 21.5.2015, nepreklicno odstopil z mesta svetnika Občine Ljutomer.

Spremembe in dopolnitve ustanovitvenega akta ZD Ljutomer

Zdravstveni dom Ljutomer je na Občino Ljutomer in druge občine soustanoviteljice naslovil vlogo, da se dejavnost zavoda razširi z naslednjimi dejavnostmi: fiziatrija, drugo socialno varstvo brez nastanitve za starejše in invalidne osebe in drugo socialno varstvo brez nastanitve. Saj je  v pripravi nov zakon, ki bi naj dolgotrajno nego na domu, ki jo trenutno izvaja Center za socialno delo, predal v opravljanje zdravstvenim domovom in koncesionarjem. Prizadevajo pa si zaposliti tudi fiziatra, saj bi s tem nadgradili že delujočo fizioterapijo.

Enkratna denarna socialna pomoč Občine Ljutomer

Pobuda za spremembo pravilnika iz leta 2003 je bila dana sestanku z ravnateljicami osnovnih šol in vrtca v občini Ljutomer, zaradi neporavnanih obveznosti staršev iz naslova plačila vrtca, prehrane in drugih dejavnosti in da bi bilo mogoče del teh dolgov ali celotni dolg poravnati na način, da se odobrena denarna socialna pomoč občine nameni prednostno poravnavi dolgov. Način uveljavljanja pravice ostaja enak, prav tako ostaja enaka tudi višina socialne pomoči. Novost tega pravilnika je, da bodo morali vlagatelji, ki imajo otroke v vrtcu ali v šoli na območju občine Ljutomer, predložiti izjavo zavoda, da njihove odprte obveznosti niso zapadle za več kot dva meseca. Če temu ni tako, se bo ta socialna pomoč nakazala javnemu zavodu za poplačilo terjatev.

Občinski svet je nov pravilnik soglasno sprejel. Opozicijske svetnike pa je zanimalo še, ali se Občina Ljutomer namerava pridružiti tudi Sporazumu o  izvedbi odpusta dolgov. Županja Olga Karba  je pojasnila, da je sicer ta ukrep, ki ga je pripravilo ministrstvo, zelo všečen in da so ga s sodelavci temeljito proučili. Vendar so po premisleku ugotovili, da morajo pripraviti takšen predlog, ki bo reševal tiste, ki so pomoči potrebni. Zmotilo jih je predvsem dejstvo, da je ukrep enkraten in da dokler ne podpišejo sporazuma ne dobijo na razpolago aplikacij, zato se k ukrepu odpisa dolgov ne nameravajo pridružiti. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.10.2015 ob 16:30 devils gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.10.2015 ob 16:31 gost

      sami tapravi

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.10.2015 ob 20:52 bruh gost

      lepo. končno složni eni pa drugi

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.10.2015 ob 21:45 Prlek gost

      samo ko boš pogledal video pa mislim da bo spet komedija. Vsaj v preteklosti je bilo tako, kako pa bo zaj, pa predvidevam da nič drugače. eni imajo prav in kimajo drugi pa se borijo za pravico pa so izigrani ali osovraženi. važno da kimavci dvigajo roke. Bojim pa se da volilni sistem ki je bil na dnevnem redu bil ena velika burleska ker je prava otroška igra občinskih uradnikov in delanje norca z volilcev. prejšni je bil slab ta ki pa je sedaj bil predlagan pa je prava farsa (sramota). upam da ga niso svetniki podprli dvotretinsko.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.10.2015 ob 22:14 oli gost

      kak bi jo kresna

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.10.2015 ob 23:51 vrtec Gresovščak gost

      Spoštovane svetnice in svetniki odprtosrčne liste + obe dami, ki sta izdali svoje volilce, ki imate večino glasov v svetu! Občani Ljutomera smo vam neizmerno hvaležni za veliko potezo, ki ste jo naredili, da ste glasovali za zaprtje vrtca v Gresovščaku! S tem ste občini privarčevali zelo veliko težko prigaranega denarja. Tudi 3 delovna mesta ste s tem ukinili! HVALA!!! Bolje, da imamo brezposelne na borzi in jim Ljubljana nameni podporo, kot bi bile zaposlene in bi moral občinski proračun dajati sredstva za vrtec. Spoštovane svetnice in svetniki velike večine! HVALA še enkrat za to enkratno dejanje! Kam pa pridemo, če bo vsaka zakotna vas imela vrtec. Otroci so tak ali drugače ena sama nadloga in strošek. Upam, da se denar, ki se je vzel vrtcu nameni za kaj bolj koristnega. Mogoče Martinovanje - popivanje, ali popivanje v veselem decembru in še kakšna prireditev se najde. Odprtosrčno upam, da sedaj spoštovano damo svetnico, ki je zaposlena v vrtcu, sodelavke nosijo po rokah in se ji zahvaljujejo za njeno veliko plemenito dejanje.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.10.2015 ob 9:17 butli gost

      Kakšni članek je to? Zakaj dajete bezzvezne slike, nimate nič kolture? Spodobilo bi se da dote sliko gi se vidi naša gospa Županja magistra Olga Karba. Pa ka pišete samo o opoziciji namesto ka bi pisali kolko dobrega je naša gospa Županja magistra Olga Karba naredla za nos.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.