https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Misijonska nedelja v župniji sv. Petra v Gornji Radgoni

23.10.2015 ob 12:00  

Misijonska nedelja- nedelja velike solidarnostne akcije na katero se povežejo verniki vsega sveta- vse župnije v skupni molitvi ,solidarnosti in dobroti za misijonarje po svetu. Letošnje geslo Misijonske nedelje je "Na obrobje ponesimo veselje!"

Misijonska nedelja je praznik zahvale in hvaležnosti za delovanje in poslanstvo misijonarjev, ter njihovih dobrotnikov in podpornikov doma in po svetu. V misijonih trenutno deluje 73 slovenskih misijonark in misijonarjev. Cerkev na Slovenskem je hvaležna za misijonsko prebujenost ljudi, ki z odgovornostjo zrejo prek meja domovine ter z molitvijo in darovi pomagajo pri premagovanju revščine, bolezni, nepismenosti ter drugih stisk in težav.

Tudi v župniji sv. Petra Gornja Radgona so se na Misijonsko nedeljo dobrotniki odzvali , klicu dobrote. V ta namen je bila pred cerkvijo izpeljana misijonska tržnica, na kateri so veroučenci, bodoči birmanci , skavti in prostovoljci župnijskega Karitas ponujali v zameno prostovoljnih darov ročno izdelane spominske izdelke, pekli palačinke, ponujali ob pečenih kostanjih letošnji mošt, kavo in odlične sladke dobrote, ter jabolka za ozimnico. Vsa prostovoljna nabirka pri mašah, kakor tudi prostovoljni prispevki na tržnici bodo namenjeni za delovanje naših slovenskih  misijonarjev, ki delujejo po svetu.

Foto in tekst Marjan Slavič 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.