https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Policisti razkrili kriminalno združbo

23.10.2015 ob 13:30  

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Murska Sobota so na podlagi večmesečne preiskave 20. oktobra 2015 na območju PU Murska Sobota in PU Celje opravili več hišnih preiskav pri sedmih fizičnih in dveh pravnih osebah.

Preiskave so bile opravljene za kaznivo dejanje poslovne goljufije. Petim osebam je bila odvzeta prostost, štiri osebe so bile po zaslišanju izpuščene na prostost, ena oseba, pa je bila privedena k preiskovanemu sodniku, ki je zanjo odredil pripor iz razloga ponovitvene nevarnosti.

Organizirana združba, do sedaj ugotovljenih devetih oseb je delovala tako, da je organizator združbe preko pomagačev in sostorilcev prišel do oseb, ki so bile pripravljene proti plačilu za usluge kupiti slamnata podjetja od osebe iz območja Celja, ki je imela podjetje za ustanavljanje in prodajo podjetij. Slamnata podjetja so bila ustanovljena izključno za izvrševanje kaznivega dejanja poslovne goljufije in ne za osnovni namen, zaradi katerega so bila ustanovljena. Organizator združbe pa je že ob sami sklenitvi posla vedel, da obveznosti do podjetja ne bodo poravnane.

Na osnovi ustanovljenih slamnatih podjetij so bile pridobljene plačilne kartice za točenje goriva pri različnih naftnih družbah. V več mesečnem časovnem obdobju je organizirana združba  iz koristoljubja povzročila materialno škodo oškodovani naftnih družbi za več kot 200.000 €. Materialna škoda drugih naftnih družb pa do zdaj še ni znana. Naftne derivate je združba distribuirala na trg do fizičnih oseb in tudi do pravne osebe, ki se ukvarja s prodajo naftnih derivatov, po ceni od 0.60 do 0.80 €.

V času policijske preiskave je oškodovana naftna družba  zoper slamnate direktorje začela vlagati izvršbe. Ugotovljeno je tudi, da je bil organizator združbe v času izvrševanja kaznivega dejanja v osebnem stečaju, bančni račun pa je imel odprt v tujini.

Z zbiranjem obvestil bodo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU M. Sobota nadaljevali, saj obstajajo razlogi za sum, da je oškodovancev še več.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2015 ob 18:34 gost

      Rous lejko odkrije samo dobitno kombinacijo na stavaj, kriminalno zdruzbo on nej sposoben odkrite.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2015 ob 23:37 gost

      vaj kak ste edni pa pametni, namesto ka bi bili srečni ka so pa ene lopove zgrabili vij rajši serete po policajaj. verjetno si tij zgornji glij takši lopov kak tej ka so jih zgrabili in že v naprej diskreditejraš policijo za sak slučaj, če slučajno tejbe naslednjič zgrabijo.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.10.2015 ob 9:43 gost

      Vaj ti si pa lekar fiškaleš, kak si pameten.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.