https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Število migrantov v Pomurju iz dneva v dan narašča

28.10.2015 ob 8:40  

Tudi danes vas bomo sproti obveščali o migrantih, ki prihajajo v našo regijo.


28. oktober ob 6.13

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 1146 migrantov,  v nastanitvenem centru v Lendavi pa 110 migrantov.

Ponoči je bilo iz Brežic v sprejemna centra v Petišovce in Dolgo vas pripeljanih okrog 580 migrantov, kjer trenutno poteka postopek evidentiranja tujcev. Po končanih postopkih bodo migranti nastanjeni v nastanitvenem centru v Lendavi.

28. okrober ob 09.00 uri:

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je bilo nastanjenih 1146 migrantov. Danes okrog 9. ure je prva skupina migrantov (okrog 550) začela zapuščati nastanitveni center v G. Radgoni. Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu v G. Radgoni. Avstrijski varnostni organi migrante sprejemajo. Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno.

V nastanitvenem centru v Lendavi je trenutno nastanjenih 665 migranotov. V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

28. oktober ob uri 13.30 uri:

1146 migrantov, ki so danes v dveh skupinah zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni je bilo okrog 13.30. ure sprejeto v Republiko Avstrijo. Iz nastanitvenega centra Lendava v Gornjo Radgono poteka prevoz 665 migrantov.

V sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

 

28. oktober ob 17.30 uri: 

Tretja skupina 659 migrantov, ki je danes zapustila nastanitveni center v Gornji Radgoni je bila okrog 17.30 ure sprejeta v Republiko Avstrijo. Tako so avstrijski varnostni organi v Gornji Radgoni danes v treh skupinah sprejeli 1805 migrantov.

V nastanitveni center v Gornjo Radgono je bilo iz Vrhnike okrog 17.30 ure prepeljano in nastanjeno 938 migrantov.

V nastanitvenem centru v Lendavi, v sprejemnem centru v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.




 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2015 ob 9:28 nr gost

      Zdaj majo tisti ka jih zagovarjajo prijliko ka si jih zemejo k sebi domov .Lejko do vsi v enoj sobi spali možovje na podi migranti pa pri ženskaj .Simpatizerji pomagajte njim da lažje uresničijo svoja dejanja za katera so poslani v Evropo

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.10.2015 ob 9:45 poštenjak gost

      POGLEJTE MINISTRICO ZA ZDRAVJE - PENZIONERKO, da ne bom izgubljal besed, KER JIH NI VREDNA. Za katerega Slovenca, ki je ostal brez službe, na cesti - kljub velikanskim blagovnim rezervam, katerih so deležni POTENCIALNI TERORISTI. ONKRAJ SVETA JE SPUSTILA SOLZE???? Jaz bi se nanjenem mestu pogreznil v gnoj, da me nebi lačne slovenske oči gledale! In taki nam vodijo državo? Ni čudno, da nam poka po šivih. Glavno, da bo še imela 100 let službo, pa njena pokolenja kak evrček.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.