https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Policijski sindikat Slovenije vladi napovedal za 18. november stavko

30.10.2015 ob 9:30  

V drugem begunskem valu naj bi do danes v državo vstopilo že več kot 100.000 ljudi. Policisti, ki v prvi vrsti izvajajo ukrepe ob obvladovanju migrantske krize, so za 18. november napovedali stavko, vkolikor se z vlado ne bodo uspeli dogovoriti.

 

Policijski sindikat Slovenije je vladi napovedal stavko zaposlenih v policiji in ministrstvu za notranje zadeve za 18. november

Kot razlog pa navajajo neizvršene obveznosti iz podpisanih stavkovnih sporazumov in dogovorov iz let 2010, 2012 in 2013. Med drugim navajajo izenačitev plač policistov v Sloveniji s plačami policistov v primerljivih evropskih državah. Vladi so dali 20 dni, da predstavi svoje rešitve, sicer bodo 18. novembra začeli stavkati.

Foto: arhiv pomurec.com

Židan: »Aktualna stiska se izkorišča tudi kot pritisk na pogajanja«

V zvezi z napovedano stavko, je po seji vlade glede napovedi stavke policistov za STA predsednik SD Dejan Židan povedal, da je na vladi opozoril, da je potrebno policistom in vojakom izplačati vse dodatke, vključno z nadurami, nočnim delom in drugih do katerih so upravičeni. Vendar pravi, da sedaj ko je država v stiski ni pravi čas, da se izkorišča za dodatne pritiske na pogajanja o plačah. Ob tem je še izpostavil, da v tem trenutku opravljajo slovenski policisti in vojaki izjemno pomembno delo. Trenutno potekajo pogajanja o ukrepih na področju plač v javnem sektorju za obdobje prihodnji dveh leti, zato si želi, da bi  zahteve policistov potekale znotraj teh pogajanj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.10.2015 ob 14:23 tocno tak gost

      Je zadosti takih brezpsoselnih ljudi ki rade volje delali za tako dobro plačo ko jo imajo zdaj trenutno policisti. Glede na delo in pa znanje ki imate v glavah oz na stopnjo izobrazbe, ste se predobro placani

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.10.2015 ob 14:28 jebe.o s.unce gost

      Res žalostno, kaj se idejo tej policisti, že se norčujejo iz svojih sodržavljanov - delavcev ki delajo za 580e dosti težja in zahtevnejša dela!!! Mimogrede policistova povprečna slovenska plača z raznimi dodatki znaša več kot je pa slovenska plača. Kolega, ki je policist recimo dobi okrog 1200 e z vsemi dodatki brez potnih stroškov -pa je navaden policist.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.10.2015 ob 14:37 gost

      več kot je pa POVPREČNA slovenska plača - sem tan mislo napisat

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.11.2015 ob 10:39 crt gost

      Njim je premalo zato ker so pijanci....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.