https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Marko banda je s koncertom obeležila 25 let delovanja

Murska Sobota, 11.11.2015 ob 8:45  

Včeraj je v do zadnjega sedeža napolnjeni dvorani Gledališča Park potekal koncert ene najbolj znanih prekmurskih in slovenskih etno skupin - Marko bande, ki letos obeležuje 25. let delovanja.

 

Marko banda igra prekmursko ljudsko glasbo, melodije pa povzema po ustvarjalcih tovrstne glasbe – Kociper-Baranja bandi oziroma Beltinski bandi. Prav zaradi tega imajo fantje »certifikat« za izvajanje prekmurske ljudske glasbe, na podlagi katerega so v preteklosti  večkrat zastopali Slovenijo v tujini: v domala vseh državah srednje Evrope, Argentini, Urugvaju, Japonski, Grčiji in državah nekdanje Jugoslavije.

V teh 25 letih so izdali dve zgoščenki – Marko banda n.1 in Vöra bije. Leta 1998  so prejeli plaketo za pomembne dosežke na področju kulture, ki jo podeljuje MO Murska Sobota.

 

Članom zasedbe, ki jo sestavljajo Andi Sobočan (cimbale), Boštjan Rous (klarinet),  Miha Kavaš (violina), Slavek Petek (bas) in Željko Ritlop (klarinet) sta se včeraj pridružila na odru še nekdanja člana Samo Budna (violina) in Tomi Rauch (viola) ter kot gostje pevke KUD Moščanci z Valerijo Žalig,  Tjaša Šimonka ter Müvi – Dorina Gujt in Tjaša Cigut. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.