https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Nov skladiščno-distribucijski center GMT-ja naj bi prinesel do 15 novih delovnih mest

13.11.2015 ob 7:10  

GMT bo v Murski Soboti zgradil skladiščno-distribucijski center. Po novem bo vsa dobava potekala centralizirano. Vložili bodo osem milijonov evrov in odprli do 15 novih delovnih mest.

 

Nov skladiščno-distribucijski in izobraževalni center so sprva želeli zgraditi v bližini Zagreba.  Njihov cilj je postati največji trgovec z avtodeli v vzhodni Evropi. Ker je na Balkanu še preveč trgovine na črno, se preusmerjajo in želijo prodreti na trg Avstrije in Madžarske. Nov objekt bodo zato po poročanju Financ postavili v Murski Soboti, ki je tema trgoma bližje.

Foto: gmt.si 

V bližini murskosoboške industrijske cone Sever so kupil nepremičnine družbe Gomboc. Ob poslovni stavbi, ki je stara štiri leta, bodo dogradili deset tisoč kvadratnih metrov velik skladiščno-distribucijski center. GMT ima trenutno v Sloveniji pet skladišč, del blaga pa dostavljajo še iz 45 prodajnih mest. Po novem bo vsa dobava potekala centralizirano. Skladišče bo imelo deset tisoč paletnih mest in za 30 kilometrov polic. To jim bo omogočilo, da bi v petih letih prodajo povečali za 50 odstotkov.

Kot pravi  direktor GMT Tomaž Gider bodo vložili osem milijonov evrov in odprli do 15 novih delovnih mest. Naložbo bodo financirali večinoma iz lastnih sredstev ter dvema milijonoma evrov dolgoročnega posojila. Z novim centrom bodo po besedah Tomaža Giderja bolj učinkoviti, zato se bo vrednost zalog znižala za najmanj deset odstotkov. Do konca leta bodo število zaposlenih povečali za sedem. Skupni jih bo v Sloveniji 231. Zaradi novega centra pa bodo dodatno zaposlili še od 10 do 15 sodelavcev.

Po prevzemu podjetja Adel v Sloveniji lansko leto je GMT postal največji trgovec z avtodeli, olji in mazivi za osebna in lahka gospodarska vozila. Z lastnimi podjetji in franšizami nastopajo tudi na trgih Hrvaške, Srbije in drugih držav nekdanje Jugoslavije ter v Bolgariji. V Sloveniji so lani ustvarili 46 milijonov evrov prihodkov, skupina GMT pa je imela dobrih 70 milijonov evrov prihodkov in 5,2 milijona evrov čistega dobička. Za letos pa pričakujejo desetodstotno rast prihodkov in dobička. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2015 ob 8:19 gost gost

      ? Od kdaj pa je g. Gider direktor?

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2015 ob 9:39 gost

      V toj familije je tude pestro.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.