https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Gornja Radgona mladim prijazna občina

19.11.2015  

Inštitut za mladinsko politiko je v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije že četrtič podelil certifikat mladim prijazna občina 2015-2019. Med prejemniki tega naziva je letos poleg občin Škofja Loka in Zagorje ob Savi tudi Gornja Radgona. V Sloveniji imamo skupno 24 mladim prijaznih občin.

 

Dogodek je potekal pod naslovom Mladim prijazne občine včeraj, danes in jutri in častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja. Predstavili so  izsledke analize lokalnih mladinskih politik po občinah, ki je zajela tista področja, ki poglavitno vplivajo na življenje in razvoj mladih v lokalni skupnosti - načrtno urejanje področja mladine, participacija mladih, mladinsko organiziranje, zaposlovanje mladih, izobraževanje, stanovanjska politika in informiranje mladih, so sporočili z inštituta.

Kot ugotavljajo, lokalne skupnosti, ki so mladim najbližje, področju mladine strateško še (pre)malo posvečajo, redke imajo sprejeto strategijo za mlade. Načrtno urejanje področja mladine pa je eden temeljnih pogojev za vzpostavitev takega okolja, ki odgovarja na družbene izzive časa ter na potrebe mladih v posamezni lokalni skupnosti.

Certifikat je prvo tovrstno certificiranje v Evropi in predstavlja priznanje tistim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe na prednostnih področjih lokalnih mladinskih politik. Na razpis se je letos prijavilo osem občin.

V preteklosti je naziv certifikata Mladim prijazna občina 2014–2018 prejela tudi občina Ljutomer.

Foto:  kraji.eu

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2015 ob 23:43 gost

      Radgona je ostala v 19. stoletje. Tak pač je, gda te tak dugo vodijo komunisti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2015 ob 9:28 gost

      Se strinjam.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.