https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Roto kupil puconsko industrijsko dvorano Seaway Yachts

02.12.2015 ob 8:00  

Industrijsko dvorano v Puconcih, ki jo je lani zgradila družba Seaway Yachts v stečaju, je  na včerajšnji dražbi v Celju kupila skupina Roto in sicer po izklicni ceni  3,42 milijona evrov, bili pa so edini ponudnik. V več kot 8000 kvadratnih metrov velikih prostorih bodo zagnali programe, ki jih strateško razvijajo že tri leta.

 

Direktor Štefan Pavlinjek je po dražbi za STA povedal, da je to pomembna zmaga, s katero bodo uresničili programa za izdelavo kajakov, kanujev in čolnov ter za izdelavo rezervoarjev za pitno vodo. Pri prvem programu potrebujejo za polni zagon tri do štiri mesece, rezervoarje pa že izdelujejo, je še povedal Pavlinjek. Nepremično premoženje, proizvodni, poslovni in skladiščni prostori, ter premično premoženje, dvigalo, stoli in mize, so se prodajali kot celota.

Maja letos je murskosoboško okrožno sodišče stečajnemu upravitelju izdalo soglasje, da objekt odda v najem. Najela ga je  Kovinoplastika Štefan Pavlinjek iz skupine Roto in sicer za 8000 evrov mesečno. V njem že izdelujejo izdelke iz plastičnih mas.

Za prodajo so ostali še orodja oziroma kalupi za izdelavo dveh tipov bark in blagovne znamke, ki se bodo prodajali na dražbi predvidoma konec januarja ali na začetku februarja.

V stečaju podjetja je bilo prijavljenih za 58,5 milijona evrov terjatev, priznanih pa 55,8 milijona evrov terjatev.

Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.