https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski študentje socialnega dela bodo zbirali igrače za otroke iz vsega sveta

22.02.2011 ob 18:27  

Pomursko društvo za krepitev socialnega dela skupaj z Zavodom Love is universal (LU) organizira akcijo zbiranja igrač "Od otrok za otroke", ki bo potekala do vključno 15. 3. 2011.

V tem času se bodo v času uradnih ur v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota zbirale igrače in ostali šolski pripomočki za otroke brez staršev iz skrajno revnega družbenega okolja.

V knjižnico lahko prinesete kakršnekoli igrače: plišaste, bombažne, lesene, gumijaste, novejše, starejše. Zbirajo se tudi barvice, zvezki, knjigice, ropotuljice ipd. Igrače prinesite v vrečkah in zaposlene v knjižnici povprašajte, kam jih lahko odložite.

Snežno beli medvedek za Sonali zelo očitno ni bil samoumevna stvar. Ko ga je s pričakovanjem prejela, ga je najprej dolgo gledala v oči čisto od blizu. S toliko žive radosti, da se je zdelo, da bo medvedek oživel,” je v svoj potovalni dnevnik zapisala Tina iz Zavoda LU, ko se je vračala iz Indije, kamor je šla obiskat otroke brez staršev šole Piali Ashar Alo. 

Igrače bodo zaokrožile tudi v Afriko

Igrače bodo podarjene v Azilnemu domu Ljubljana (marca pričakujejo ranjene otroke iz Gaze), Domu za nezbrinutu djecu Bjelave Sarajevo; OŠ Gazzaz (šola za otroke brez staršev) Sarajevo, OŠ Stranjani (ruralno področje) Zenica, nekaj jih bo romalo tudi v Indijo – v šolo Piali Ashar Alo, ki jo vodi Slovenka Mojca Gayen, pa tudi v Kenijo - v šolo za otroke brez staršev.

Igrače bodo razporejene tudi v Krizni center Palčica Grosuplje in ostale zavode po Sloveniji.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.