https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurske mlekarne: upnikom priznali za 13,5 milijona terjatev

10.12.2015 ob 8:25  

Potem ko so Pomurske mlekarne dva meseca v postopku prisilne poravnave, je upravitelj družbe priznal za 13,45 milijona evra terjatev od zahtevanih 14,42 milijona evrov.


Prijavljenih terjatev je bilo skupno 422. Postopek prisline poravnave je predlagala družba. Ta navadnim upnikom predlaga 90-odstotno poplačilo v roku enega leta ali konverzijo terjatev v kapital, zavarovanim upnikom pa odlog plačila glavnice ali konverzijo terjatev v kapital. Največja upnica je NLB, poroča STA.

Kot so pojasnjevali v družbi, so bili februarja tik pred stečajem, a se jim je uspelo rešiti iz zagat. Ob 18,5 milijona evrov prometa so ustvarili 1,7 milijona evrov bruto dobička iz poslovanja in 1,2 milijona evrov čistega dobička.

Glede na načrt finančnega prestrukturiranja je bilo konec junija do družbe za 7,3 milijona evrov zavarovanih terjatev in 6,6 milijona evrov navadnih terjatev. Na okoli 270.000 evrov prednostnih terjatev prisilna poravnava ne bi vplivala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2015 ob 9:16 Chuck Noriss gost

      Bog pomagaj, da je Seronja v Nafti začel prikazovati čisti dobiček iz poslovanja nas je kmalu vrag vzel. To čaka tudi vas, sory.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2015 ob 9:01 gost

      Pa še kakšni izletov v nemčijo naj zrikta-ka do se tan fajn šockali vse poprejk pa pijani odili, pa velke plače nakazuvali

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.01.2016 ob 9:55 Janez gost

      Pa velike odpravnine gospe Hlebič samo da ode, to ti je politika.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.