https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kriminalisti preiskujejo RRA Muro. Neuradno med osumljenci tudi Krapec

15.12.2015 ob 10:36  

Šlo naj bi za preiskovanje spornih praks razdeljevanja razvojne pomoči in izplačevanja nagrad za opravljeno delo v agenciji.

 

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije (SKP) Policijske uprave Murska Sobota (PUMS) so pod drobnogled vzeli poslovanje Regionalne razvojne agencije (RRA) Mura, poroča portal Pomurje.si. Neuradno naj bi bil med osumljenci tudi nekdanji direktor RRA Mure Danilo Krapec.

 

Obstajajo domneve, da se bodo v postopku preiskave znašli tudi drugi vodilni kadri v RRA Muri in nekateri nadzorniki. Agencija je sicer nedavno znašla v stečaju, saj je zapadla v velike dolgove, ki naj bi znašali okrog 800.000 evrov. 

Nova oblika razvojne agencije

Na zadnji seji sveta Pomurske razvojne regije so se sicer pomurski župani zedinili, da bo namesto RRA Mure prevzelo izvajanje splošnih razvojnih nalog regije v obdobju 2014-2020 pet že obstoječih razvojnih institucij v mrežnem oziroma pogodbenem partnerstvu. To so Razvojna agencija Sinergija, Prleška razvojna agencija, PORA iz Gornje Radgone, JZ Lendava in kot nosilna razvojna institucija Razvojni center Murska Sobota. Vsaka izmed njih bo pokrivala svoje območje.

Kljub stečaju RRA Mure šest zaposlenih še vedno nadaljuje ključne razvojne projekte. Konec tega leta pa bodo njena pooblastila preklicali, ministrstvo pa naj bi potrdilo novo agencijo.

    Komentarji

    1. gost
      15.12.2015 ob 20:17 lajči gost

      dugo je trbelo, ka so skužili, što je krapec, tej tan na toj rra mura so si fajn vsa lejta žepe punili z krapcon na čelu,mi smo pa fajn cuj gledali, mi smo bedaki, nej un, un je čeden, ka njemi je bilo tou omogočeno

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.12.2015 ob 13:49 kodila gost

      Čakan, ka de što pravo. Mijslin na vpletene, nej na forumaše. Vej pa je novinarge ka zupijtajte. Ali ?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.12.2015 ob 23:10 pogačar gost

      Krapci su tak dobri, ka če bi mij toga KRAPCA po falačkaj maznuli. Njammmmmmmmm,,,,,

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.12.2015 ob 18:06 jurij gost

      Ka pa te za funkcije imel dr.Varga ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.