https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

»Z vsako narodno skupnostjo v manjšini se je potrebno veliko ukvarjati«

28.12.2015 ob 9:31  

V POM-KLEPETU v živo smo gostili predsednika Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti (v nadaljevanju PMSNS).


Slednja je krovna organizacija madžarske narodnostne skupnosti v Republiki Sloveniji. Ustanovljena je bila  leta 1975 in deluje na podlagi 64. člena Ustave Republike Slovenije in 9. člena Zakona o samoupravnih narodnih skupnostih. PMSNS sestavljajo občinske samoupravne narodne skupnosti (preko svojih članov). PMSNS je sogovornik državnih organov pri uresničevanju pravic pripadnikov madžarske narodnosti.

Celoten klepet si lahko preberete TUKAJ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.