https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Bumerangovci so bili spet dobrodelni

01.01.2016 ob 11:00  

V Društvu Bumerang Sreče poleg dogodkov, ki jih organizirajo skozi celo leto, poudarek dajejo tudi obdarovanju v mesecu decembru. Prejšnja leta so obdarili socialno šibkejše družine, občana Občine Gornji Petrovci, ki biva v Domu starejših občanov v Radencih ter obiskali otroški oddelek Splošne bolnišnice Murska Sobota. Letos so se odločili, da v sklopu tega obdarijo uporabnike Zavetišča za brezdomce Murska Sobota.

Vsak izmed njih je od Bumerangovcev dobil škatlo presenečenja, katero so vsi z veseljem sprejeli, saj je bilo to za večino edino darilo, ki so ga prejeli v tem božično-novoletnem času. Obdarili so jih z izdelki za osebno higieno ter toplimi nogavicami. Poleg peciva, ki so ga spekle članice društva, so obdarovance razveselile še praznične čestitke z lepimi željami, ki so jih skupaj z otroci ustvarili na božični zabavi.

Druženje je bilo zelo sproščeno in kljub stiski, ki jo v teh časih preživljajo, so jih z veseljem sprejeli medse, se jim predstavili, bili prijazni in dobrosrčni do njih. S svojim odnosom so jih pozitivno presenetili in "videti njihovo hvaležnost ter srečo v očeh, je bilo res ganljivo, hkrati pa smo s tem bili tudi poplačani, za vse kar smo jim dali," pravijo v društvu Bumerang sreče.

Ker živijo na dveh lokacijah, so za obe skupnosti pripravili še pakete za skupno rabo, v katerih je bila predvsem hrana in izdelki za gospodinjstvo. Zanje so zbrali tudi druge stvari, največ so dobili oblek. Odzvalo se je veliko oseb, ampak od vseh niso morali prevzeti stvari, saj v zavetišču nimajo dovolj prostora, da bi lahko shranili večjo količino oblačil in tako lahko vzamejo le tisto najnujnejše. So pa jim omenili, da so tisto, kar trenutno najbolj potrebujejo odeje, vzglavniki, posteljnine, rjuhe in brisače, drugače pa bi jim tudi kakšno kolo prišlo prav. Če želi kdo omenjene stvari podariti, naj kontaktira društvo Bumerang sreče ali pa se osebno obrne na murskosoboško zavetišče za brezdomce, za vašo donacijo vam bodo zelo hvaležni.

Ne pozabite pa, da materialne stvari niso vse, kar lahko nekomu podarimo. Veliko pomembnejše je, da smo do ljudi iskreni, si z veseljem vzamemo čas za njih, jih kličemo po imenu in smo tam za njih, ko nas potrebujejo. Zato namesto, da jih obsojamo, po krivem zmerjamo in etikiramo, jim raje podajmo roko ter pomagajmo, to zadnje jim bo prišlo še kako prav.

S svojim obiskom so jih Bumerangovci med drugim želeli tudi motivirati, jim dati vedeti, da naj vztrajajo v tem, kar si tako zelo želijo (imeti svoj dom, zaposlitev, biti neodvisni od pomoči drugih, živeti v miru in medsebojni ljubezni) ter da jim želijo res vse najboljše v letu, ki prihaja. Ker je bil obisk zelo čustveno obarvan in so vzpostavili čudovit odnos, so se dogovorili, da bodo skupaj sodelovali tudi v prihodnje.

Srečanje so zaključili z neizmernim zadovoljstvom, nasmehi na obrazi, stiskom roke in objemi. Kot je Bumerangovcem v navadi, so jim za konec podarili še lepe misli. V eni izmed njih je pisalo:

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš;

ta svet je lep, če nekoga rad imaš,

če stisneš roko komu, ki ga kaj boli,

ta svet je lep, če si človek do ljudi.

(Tone Pavček)

Več fotografij v spodnji galeriji...

Tekst: Jasmina Lebar

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.