https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurski sejem o letošnji sejmi ponudbi in prvem mednarodnem sejemu sodobne medicine

15.01.2016 ob 7:00  

Na včerajšnji novinarski konferenci so predstavniki Pomurskega sejma v Gornji Radgoni predstavili sejme in ocenjevanja, ki so jih izvedli lani ter načrte za letošnje leto. Letošnja novost je med drugim prvi mednarodni sejem sodobne medicine.

 

Lani kar pet sejmov z 2.255 razstavljalci iz 30 držav in 151 tisoč obiskovalci

V letu 2015 je Pomurski sejem v Gornji Radgoni organiziral pet sejmov v treh terminih. Na njih se je na površini 92.200 kvadratnih metrov razstavnih površin predstavilo 2.255 razstavljavcev iz 30 držav 151.000 obiskovalcem.

Marca je potekal Pomladni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti, aprila 9. Mednarodni sejem lovstva in ribištva, 3. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi in mednarodna razstava starodobnikov, avgusta 53. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem.

Ob sejmih je Pomurski sejem organiziral šest mednarodnih ocenjevanj kakovosti, na katerih je sodelovalo 301 podjetje z 948 izdelki iz 9 držav.

V letu 2015 je Pomurski sejem okronal 19. Vinsko kraljico Slovenije, Sandro Vučko iz Cvena pri Ljutomeru ter organiziral 21. slikarsko kolonijo »Vinogradi obeh bregov Mure«.

Letos šest sejemskih prireditev in 7 ocenjevanj

V letu 2016 bo v Gornji Radgoni Pomurski sejem organiziral šest sejemskih prireditev v štirih terminih ter sedem ocenjevanj kakovosti izdelkov v osmih terminih. Največja novost med sejmi bo sejem medicine Medical, ki bo potekal aprila. Po nekajletnem premoru bo ponovno organiziran Sobra, Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja. Bienalno bosta na sporedu Inpak, Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike ter 36. odprti natečaj Slovenski oskar za embalažo.

Program sejmov v Gornji Radgoni v letu 2016:

- Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti: 31.3. -  2.4.2016

- 3. Mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga: 31.3. -  2.4.2016

- 1. Mednarodni sejem sodobne medicine: 14. – 16.4.2016

- 54. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem: 20.8. – 25.8.2016

- 20. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike: 20.8. – 25.8.2016

- 6. Mednarodni sejem obrambe, varovanja, zaščite in reševanja: 22.9. – 24.9.2016.

Letošnja novost: 1. Mednarodni sejem sodobne medicine    

Prvi mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL organizira Pomurski sejem v sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED. Cilj sejma je povezati nosilce medicinskega tehnološkega napredka, zdravnike, medicinsko osebje, vodje nabavnih služb v bolnicah in zdravstvenih ustanovah, bolnike in vse, ki skrbijo za svoje zdravje in za zdravje sočloveka. MEDICAL bo predstavljal sodobne načine odkrivanja, zdravljenja in lajšanja bolezni ter seznanjal z najboljšimi terapevtskimi praksami in dosežki. Ozaveščal bo o pravicah in možnostih, ki izhajajo iz obveznega, dopolnilnega in nadstandardnega zdravstvenega zavarovanja. Omogočal in vzpodbujal bo stik ter izmenjavo izkušenj razstavljavcev z bolniki, strokovnjaki in odločevalci v zdravstvu ter med njimi samimi. Širil bo načela sodobne in etične skrbi za zdravje in zastopal vsa področja takšne skrbi.

V ospredju bodo instrumenti, naprave, pripomočki in storitve za medicino, zdravila in preparati, preverjeni pristopi k dietetiki, k zdravemu življenjskem slogu, zdravilski sistemi in metode. MEDICAL bo nudil praktične nasvete in delavnice za pravilno in varno uporabo medicinskih pripomočkov, za zdrav življenjski slog ter samopomoč pri zdravljenju in samooskrbo pri stomi, diabetesu, rani, srčno-žilnih obolenjih ter drugih kroničnih stanjih. 

Strokovne ustanove, ki sodelujejo pri organizaciji sejma, pripravljajo pester strokovni program na tematike pravic bolnikov in dostopnosti do zdravstvenih storitev, zdravil in medicinskih pripomočkov, promocije zdravja na delovnem mestu, predstavitev preventivnih programov za odrasle, promocije varne in pravilne uporabe zdravil, problematike odpadnih zdravil, promocije referenčnih ambulant, diagnostike, preprečevanja in zdravljenja nalezljivih, sladkorne, srčno-žilnih in drugih bolezni, predstavitve najnovejših domačih znanstvenih dosežkov s področja informacijske tehnologije v medicini in zdravstvu, strategije pametne specializacije v zdravstvu, rezultatov evaluacije obstoječih in novih postopkov presejalnih programov v zdravstvu. Obeta pa se tudi mednarodno B2B srečanje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov ter mednarodni kongres integrativne medicine.

Program mednarodnih ocenjevanj kakovosti Pomurskega sejma v letu 2016

- 36. odprti natečaj Slovenski oskar za embalažo: 13.5.2016

- 37. Mednarodno ocenjevanje mesa in mednarodno ocenjevanje mesnih izdelkov: 18. 5., 15. 6.2016

- 30. Mednarodno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov: 31.5. - 3.6.2016

- 20. Mednarodno ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod: 17.6.2016

- 42. Odprto državno ocenjevanje vin - Vino Slovenija Gornja Radgona: 18. - 22.7.2016

- 14. Mednarodno ocenjevanje medu: 2.8.2016

- 36. Mednarodno ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme: 18. - 19.8.2016.

Druge novosti v 2016

Pomurski sejem bo v letu 2016 aktivno sodeloval v projektu Mesto sejmov in penine Gornja Radgona, v Združenju evropskih kmetijskih sejmov EURASCO, v Društvu agrarnih novinarjev Slovenije ter v projektu Agrobiznis časnika Finance. Skupaj z okrajnim glavarstvom Bad Radkesburg bo organiziral 22. slikarsko kolonijo “Vinogradi obeh bregov Mure”.

Kot 20. Vinska kraljica Slovenije je 8. januarja prisegla Sara Stadler iz Bistrice ob Sotli.

Foto: arhiv pomurec.com

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.