https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Vox populi: podpora vladi raste, Židan tik pod vrhom

19.01.2016 ob 7:00  

V kolikor bi volivci odločali danes, bi največ glasov namenili SDS-u, med politiki pa je Slovencem še vedno najljubši Borut Pahor. Najbolj priljubljeni Pomurec med politiki na lestvici zaseda četrto mesto.


Podatki ankete Vox populi kažejo, da je podpora vladi in stranki SMC v mesecu januarju nekoliko zrasla.

Vlado kot uspešno ocenjuje 29,2 odstotka vprašanih, medtem ko jo je decembra je kot uspešno ocenilo 27,7 odstotka vprašanih. Za 0,3 odstotne točke se je zmanjšalo število tistih, ki delo aktualne vlade vidijo kot neuspešno. Decembra je bilo takšnih 67,6 odstotka, ta mesec pa 67,3 odstotka.

Med opredeljenimi anketiranci bi jih SDS volilo 17,8 odstotka,  11,5 odstotkov bi svoj glas namenilo SMC (decembra 10,4 odstotka). Tretja po številu glasov bi z 8,5 odstotka bila SD, na četrtem mestu pa je Združena levica, ki jo je izbralo 6,6 odstotka opredeljenih vprašanih. Sledita ji NSi s 5,3 in DeSUS s 4,8 odstotka.

Še naprej narašča odstotek tistih, ki ne vedo, katero stranko bi volili. Novembra je bilo takšnih 23,9 odstotka, prejšnji mesec 25,3, zdaj pa je takih že 27,4 odstotka. Občutno pa se je zmanjšalo število tistih, ki se volitev ne bi udeležili. Decembra je bilo takšnih 23,4 odstotka, tokrat pa »le«15 odstotkov.

Židan najbolj priljubljen med ministri 

Po podatkih ankete, ki so jo izvedli med 700 anketiranci, je na vrhu lestvice najbolj priljubljenih politikov ostaja predsednik države Borut Pahor. Na drugem in tretjem mestu ostajata evropska komisarka iz vrst SMC Violeta Bulc in evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon. Sledi jima prvak SD Dejan Židan, z delom katerega so anketiranci tudi tokrat najbolj zadovoljni. Kljub aferi z dodatki je drugo mesto na lestvici najboljših ministrov zasedel finančni minister Dušan Mramor, a je občutno padel na lestvici najbolj priljubljenih politikov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2016 ob 7:51 gost

      Ankete za telebane in ažurnost "Pomurca", lol.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.01.2016 ob 9:22 gost

      Vox populi..hahahaha znamo za koga in kakšne so njihove ankete..bljak..še pes bi se spouscal na njih.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.01.2016 ob 9:29 gost

      To pove vse o tej anketi: http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/dost-heca-dajte-cerarju-jopic

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.01.2016 ob 9:32 gost

      Či ma Židan pogodbo s Pomurcom za promoviranje.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.01.2016 ob 10:04 Smrkci gost

      Tale,ki dela raziskave,če raste ali pada podpora vladi,je zdrogiran ali pa pijan ali je pa psihični bolnik,ker to kaj delajo politiki je samo za psihijatrijo,to je isto,kot če gledaš psihijatrično bolnišnico in parlament.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.01.2016 ob 11:04 gost

      Očtino drugje po državi malo načik razmišljajo in so nej tak zabiti pa primtivni ka večina lidij v ton našon zabačenon Prekmurji. Ovi pacient zgoraj ščej diskvalificejrati tou anketo ka da link od najbole žutih novin v Sloveniji. Tou zadosta povej o mentalitieti Prekmurcov. Žute novine pa štenkanje.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.01.2016 ob 19:39 gost

      Čudne so te ankete, SDS krepko vodi, med politiki pa njihovega politika nega niti med 10 :)

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.01.2016 ob 19:48 LFL gost

      JA podpora vladi raste pri BEDAKIH . Zdaj že Hrvaški humorist brije NORCE iz CMERARJA . Ja Miro pod pod noge k TVOJI BRAČI ker je roštilj že pripravljen za peko lignjev. Ta isti humorist ima že drugi SLO skalp ,prvi je bil Pahor : Forza levica. Pogodbo za promoviranje na Pomurci ima Nesposobna Levica podolgem in počez .Pomurci smo pa itak zaostali ka jih podpirajo zato nam pa tako DOBRO GRE v POMURJU . Na lignje naj pela tudi MRAMORA samo naj je v PRIPRAVLJENOSTI

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.01.2016 ob 15:18 gost

        Eden BEDAK zgoraj se je obregno na "žute" novine, oprani rdečeglavec, drujgo ne vijdi kak rdečo.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.01.2016 ob 21:39 gost

      Ka so že vse pokradli , zdaj že kradejo PAŠTETE, JUŠNE KOCKE, ŠKLOJCE, KEKSE v OBIJU pa vijake ,to zdaj imate nove obraze in njihove etične standarde.Cmeraja in te njegove ministre treba vse v RIT nabsati.KJE so pa zdaj VSTAJNIKI z parolami GOTOV JE.Zadosti so dobili denarja pa ga ne nucajo. BANDA RDEČA- - -SMRDEČA POKVARJENA.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.