https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Rudaš: Največ pozornosti bomo letos namenili legalizaciji romskih naselij

21.01.2016 ob 8:00  

Včeraj je v Grosuplju potekal romski tematski posvet, na katerem so določili okvirni program dela v tekočem letu.  Veliko truda bodo vložili v legalizacijo romskih naselij.


Na posvetu, ki so ga pripravili Forum romskih svetnikov Slovenije, Zveza za razvoj romske manjšine Preporod in občina Grosuplje, je predsednik foruma in murskosoboški romski svetnik Darko Rudaš napovedal leto, ki prinaša velike spremembe za romsko skupnost. Poudarek bo na legalizaciji romskih naselji.

Včerajšnji posvet, namenjen predvsem prevetritvi dela foruma in zveze ter določitvi strateških načrtov in okvirnega programa dela v tem letu, je na enem mestu zbral številne romske svetnike. Posebna pozornost je bila namenjena sklopu socialnega varstva v obdobuju 2014-2020. Rudaš, vesel pripravljenega medresornega programa, s katerim bodo socialno aktivirali Rome, predvsem preko socialnega podjetništva.  To je po Rudašovih besedah potrebno predvsem zato, ker so Romi sicer nekonkurenčni na odprtem trgu.

Rudaš je izpostavil projekt oziroma idejno delo v gozdu – 10.000 Romov 10.000 prostih delovnih mest. Gre za zelena delovna mesta, v katerih vidi nov tradicionalni poklic romske skupnosti.

Kot je še pojasnil, se bo letos sprejemal nov porgram ukrepov za Rome, pri čemer je bilo veliko programov oziroma projektov oblikovanih s strani foruma. V programu se bodo osredotočili na prostor in okolje, največ pozornosti pa bodo namenjali legalizaciji romskih naselij in vzpostavitvi normalnih pogojev za normalno življenje Romov v teh naseljih, poroča STA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lopov
      21.01.2016 ob 9:17 lopov

      Te bejlim tüdi naj legalizirajo gradnje .Ka so te Romi ?

      25 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.