https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Dušan Stopar mora zapustiti direktorski stolček lendavske Nafte

21.01.2016 ob 12:45  

Dosedanji direktor Dušan Stopar je bil razrešen z mesta direktorja Nafte Lendava, njegovo mesto pa bo prevzel Borut Bizjak.


Iz državnega holdinga so sporočili, da lendavsko podjetje za aktivno izvajanje strategije potrebuje posebno dinamiko poslovanja, pri čemer predvidevajo, da je Borut Bizjak primernejši od dosedanjega direktorja Stoparja, ki Nafto vodi od pomladi 2013. Bizjak je univerzitetni diplomirani politilog in dosedanji vodja družbe HPC v Skupini Avtotehna, ima izkušnje iz vodenja večjih s strani EU sofinanciranih projektov in tudi mednarodne izkušnje.

Prav slednje je botrovalo k zamenjavi Stoparja, ki je pred meseci v lendavsko družbo pripeljal vlagatelja iz Kalifornija (United States Methanol Corporation), ki naj bi za 5,6 milijonov evrov kupila Naftin Metanol, vendar plačilo kupnine do določenega roka (prejšnji petek opolnoči) ni bilo izvršeno, poroča Delo.

Kot še poroča slovenski časnik, naj bi Stopar imel na mizi dva predloga, in sicer ali družbo zapusti iz krivdnih razlogov ali pa si izbere sporazumno pot. Stopar, ki ga je hotelo razrešiti že prejšnje vodstvo SDH, se je odločil za slednjo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.