https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Danes že peta dražba zdravega jedra Aha Mure

18.02.2016 ob 8:30  

Danes bo zdravo jedro Aha Mure že petič na dražbi. Izklicna cena je 1,2 milijona evrov, vendar kupca še vedno ne pričakujejo. Stečajni upravitelj Stevo Radovanović pravi, da resnejših interesentov ni, čeprav se nekaj morebitnih kupcev še vedno zanima tako za nakup bodisi zdravega jedra kot tudi celote.

 

V Arumu dela trenutno 286 delavcev. Sindikalistka Jolanka Horvat meni, da kupca na dražbi ne bo. Trenutno imajo dela dovolj in plače dobivajo, vendar z zamikom oziroma v dveh obrokih, ko dobijo plačilo za prodane izdelke. Horvataova je kot poroča STA ogorčena nad govoricami o morebitnem delavskem odkupu podjetja, saj kot pravi niso tako naivni in neumni, da bi šli v to.

V povezavi s tem močno odmeva raziskava o zdravju delavcev v procesih prestrukturiranja podjetij, ki je bila izvedena konkretno na primeru poslovne skupine Mura, ki dokazuje, da je dogajanje v Muri pred stečajem in po njem zelo vplivalo na slabše zdravje delavcev. Raziskavo je opravil Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa pri UKC Ljubljana in je prva takšna v Sloveniji.

Več o raziskavi lahko preberete tukaj: 

http://www.pomurec.com/vsebina/36876/Veliko_ljudi_je_pustilo_svoje_zdravje_v_Muri__nekoc_niso_bili_le_stevilke_%E2%80%93_bili_so_ljudje 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2016 ob 12:11 Smrkci gost

      Politiki so Muro zaprli in jo naj politiki kupijo,vse tovarne v tej izropani državi,ki so zaprte SO KRIVI VSI POLITIKI.Tito je gradil tovarne ta banda politična neizobražen belogardistična domobranska jih pa je zaprla in jih še bo,če je še kaj ostalo.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.02.2016 ob 20:03 čundraš gost

        mi pa gledamo kako se država iz nas/sama sebe norčuje , če za zdravo jedro ni kupca potem le to ni zdravo ampak bolno in bolna država/politiki tega ne vidijo ! Barbika ti pa samo Simonco dale štejpaj :

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2016 ob 20:24 čmrl gost

      Koliko ges vidim in vem je to vse Janša zrikto da se ne proda ta vaša mura in zdravo jedro.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.