https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Večer: Peterica ovadenih je Muro izčrpala za vsaj 4 milijone evrov

01.03.2011 ob 14:08  

"Temelj ovadb zoper nekdanje vodstvo ugasle murskosoboške Mure, ki so jih pred dnevi na sodišče vložili kriminalisti, je dogajanje v nekdanji Murini nemški firmi Trendline," poroča današnji Večer.

Kot poroča Večer, naj bi preko preko nemške firme Trendline potekalo obsežno izčrpavanje murskosoboškega podjetja. Pri tem naj bi peterica, ovadena prejšnji teden, izčrpavala murskosoboško podjetje Mura in milijone nakazovala v Murino hčerinsko podjetje v Nemčiji, Trendline.

"Prelomni" trenutek naj bi se zgodil leta 2008, ko se je na čelo Trendlina zavihtel Mitja Horvat, ki naj bi prvi poskrbel za izgubo, poroča Večer. Njegov naslednjik Leon Pekošak je vzroke za to pripisal "notranjim težavam."

Trendline je bil tako naenkrat izčrpan, saj je Murina hčerinska družba takrat beležila 36 milijonov evrov dolga. Cvetka Peršak, takratna notradnje nadzornica Mure, je po poročanju Večera na to želela opozoriti in opraviti pregled poslovanja podjetja, a neuspešno, saj naj bi, tako Večer, naletela na odpor Murine uprave s Huberjem na čelu, ki naj bi za pregled poslovanja podjetja zadolžil svojo ženo, ki nepravilnosti menda ni ugotovila.

Znebili so se Peršakove, zakrili odtekanje milijonov?

Peršakova je kasneje kljub vsemu lahko opravila notranji nadzor, med katerim naj bi ugotovila hude nepravilnosti in odtekanje denarja preko Nemčije, prav tako naj bi bilo izstavljenih veliko fiktivnih računov, še piše Večer. V Trendline-u naj bi po pisanju Večera tako izginilo dobrih 4 milijone evrov Murinega denarja. 

    Komentarji

    1. Goricki
      01.03.2011 ob 18:22 Goricki

      kamen na kamen palača pravijo? jebo jih ka so lejko takši kmeti ka idejo to delat. Pa ka se jin delavci ne smilijo?!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      02.03.2011 ob 10:15 lepi

      naj me še samo što omejne besedo na H.... ga tak izčrpan kak je te prasec od hubra izčrpo Muro!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. 1igma
      02.03.2011 ob 12:03 1igma

      upam in si želim, da bodo vsi krivi plačali za svoja kazniva dejanja...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.