https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Fotografska razstava Sinergije odličen primer blagodejnega vpliva živali na ljudi

01.03.2016 ob 7:05  

V DOSOR-ju so te dni odprli posebno fotografsko razstavo, ki se je je udeležilo čez 100 ljubiteljev fotografije, malih živali in kulturnih dogodkov.


Razstava Sinergije, avtorice Štefi P. Borko prikazuje, kakšen blagodejni vpliv ima prisotnost živali na ljudi. Pri nastanku fotografij je namreč sodelovalo 36 stanovalcev DOSOR-ja, 12 psov, 4 muce in ena ribica. Razstava bo na voljo mesec dni.

Barbara Lukač, socialna delavka v DOSOR-ju: »V DOSOR-ju med drugim podpiramo  sobivanje živali s stanovalci, saj ima njihov blagodejni vpliv neverjeten učinek na počutje vseh nas, tako stanovalcev kot zaposlenih in so s tem naša dodana vrednost. Tudi sama izkušnja v projektu SINERGIJE nam je to potrdila. Odziv stanovalcev in podpora zaposlenih pri sodelovanju sta nas pozitivno presenetila. Stanovalcem smo po eni strani omogočili, da preživijo nekaj prijetnih trenutkov z njim ljubo živaljo. Hkrati se je pa posebna vez pletla tudi s Stefi-fotografinjo. Eden izmed posebnih trenutkov je bil, ko jim je podarila samo fotografijo in so se zagledali v drug- drugačni luči.«

Štefi P. Borko, profesionalna fotografinja:  »Najprej sem fotografirala babico z muco. Za to fotografijo se je kasneje izkazalo, da je postala moja najuspešnejsa fotografija. V katalogih jo je opazila neka fotografinja in me povabila, da nadaljujem z delom v Domu starostnikov v Postojni. Tam sem ugotovila kakšno veselje sem s tem, da sem jih obiskala in jih fotografirala z živalmi, naredila stanovalcem. Odločila sem se, da poskusim nadaljevati zgodbo se v domačem okolju. Gospa direktorica je imela velik posluh za to in mi je brez referenc zaupala svoje stanovalce. Upam, da sem zaupanje upravičila. Kar pa se tice mojih občutenj - ob vsej tej zadevi sem čutila nepopisno radost, veselje in zadovoljstvo, ko sem videla kako stanovalci žarijo v objemu kosmatincev. Tako malo je potrebno, da smo ljudje srečni. Ravno takšne trenutke sem skušala ujeti v objektiv.«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.