https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Terjatve delavcev Nafte Petrochem bodo v celoti poplačane do sredine aprila

Lendava, 02.03.2016 ob 14:00  

V Nafti Petrochem so konec februarja prejeli celotno kupnino v višini 5,6 milijonov evrov za prodajo tovarne metanola in za prodane poslovne deleže. Po poplačilu terjatev zavarovanih upnikov je ostalo še dovolj kupnine za celotno poplačilo vseh prednostnih terjatev.


Stečajni upravitelj Nafte Petrochem Silvo Zorec je uspel s prodajo tovarne metanola in ostalih poslovnih deležev podjetja. Konec februarja so na račun že prejeli celotno kupnino v višini 5,6 milijonov evrov s strani ameriške družbe US Methanol Corporation iz Kalifornije.

Kot so zapisali na Pomurje, je stečajni upravitelj že poplačal vse terjatve zavarovanih upnikov. Pri tem pa je ostalo še dovolj kupnine za celotno poplačilo prednostnih terjatev upnikov. Med slednje spadajo  tudi terjatve 111 delavcev. Slednji bodo tako, najpozneje do sredine aprila prejeli v celoti poplačane terjatve, vključno z nekdanjim direktorjem Robertom Serecem.

Iz kupnine so bili poplačani tudi Pokojninski zavod, Zavod za zdravstveno zavarovanje in Jamstveni sklad RS v skupnem znesku 117 tisoč evrov.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.