https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Policisti odkrili storilca kaznivih dejanj vlomov v gostinske lokale in trgovine

03.03.2016 ob 12:10  

Nepridiprava sta stara znanca policije.


V  decembru  2015  in  v  začetku leta 2016 smo na območju PU Murska Sobota beležili povečano število kaznivih dejanj, od katerih so izstopala predvsem premoženjska  kazniva  dejanja,  od  teh  pa  vlomi  v  gostinske lokale in trgovine.  Večina  navedenih  kaznivih dejanj je bila storjenih tako, da so storilci v zaprte prostore vstopali skozi vrata in okna na vlomen način. Na podlagi  zbranih  obvestil  so  kriminalisti in policisti PU Murska Sobota identificirani  dve  skupini,  ki  sta izvrševali navedena kazniva dejanja.

Opravili so več hišnih preiskav, zasegli predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj,  identificirale storilce, trem sumljencem odvzeli prostost ter  dva privedli  k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor zaradi storitve kaznivega dejanja Velike tatvine.

Na  podlagi  zbranih  obvestil smo 24- in 32-letnemu storilcu iz območja PU Murska  Sobota dokazali 11 vlomov v gostinske lokale in trgovine na območju Pomurja.  Pri  vlomih  sta  odtujevala  predvsem cigarete, denar, alkoholne pijače  in  različne  kozmetične  izdelke.  Premoženjska  škoda  nastala  v storjenih  kaznivih  dejanjih  je  okrog  10.000 evrov. Storilca sta bila v preteklosti že obravnavana za premoženjska kazniva dejanja.

Še več primerov povezanih kaznivih dejanj z delovanjem osumljenih je v fazi zbiranja obvestil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2016 ob 12:16 KIRI gost

      s kejc sta teva??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2016 ob 14:12 gost gost

      pa lejko jiva pa nazaj vö pistijo za 1 mejsec,ka ta pa kradnola,takšna je naša država

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2016 ob 15:54 ELLPIKPOK gost

      Tudi naši politiki kradnejo in se ne obeša takoj na zvon.Kadnoliso vsi v javnon sektori in vse tiho je dilo.Tega bo čidalje več ker ljudje nimajo denarja ker jih je država izropala in privedla na beraško palico.Sramota to pa je kot velik uspeh.. Da so jih ulovili tatove mater ste blesavi..

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.