https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Prodaja plina iz Petišovec naj bi stekla že letos poleti

Petišovci, 10.03.2016 ob 10:00  

Britanska družba za raziskave in razvoj Ascent Resources namerava še letos pričeti s črpanjem in prodajo plina v Petišovcih. V kolikor ne bo zelene luči za večjo plinsko postajo, bodo poiskali alternativne rešitve za začetek prodaje plina in ustvarjanje prihodkov. Priložnost vidijo tudi v ponovnem zagonu tovarne metanola.


Britanska družba, ki želi črpati plin v Petišovcih je svoje vlagatelje obvestila, da bo upravno sodišče pritožbo, ki so jo vložili na že izdano okoljevarstveno dovoljenje za večjo plinsko postajo obravnavalo prednostno. Pričakujejo, da bodo odločitev upravnega sodišča prejeli do sredine letošnjega leta.

Kot je napovedoval predsednik Slovenskega E-Foruma so lanskega novembra vložili tožbo na upravno sodišče v zvezi z že izdanim okoljevarstvenim dovoljenjem za obratovanje centralne plinske postaje in rafinerije zemeljskega plin so poročali na Pomurju.

Ker ni zagotovila, da bo upravno sodišče sprejelo odločitev do pričakovanega roka, ter da bo slednje odločilo v njihovo korist, sedaj iščejo tudi alternativne poti za začetek črpanja in prodaje plina brez, da bi bilo potrebno postaviti novo in večjo centralno plinsko postajo – rafinerijo plina.  Po eni izmed alternativnih možnosti, naj bi načrpani plin transportirali po že obstoječih plinovodih v predelavo zunanjemu izvajalcu. Pogovarjajo pa se tudi o možnosti za prodajo surovega plina družbi US Methanol Corporation za potrebe ponovnega zagona in obratovanje tovarne metanola.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2016 ob 12:17 77_77 gost

      buna drg vrei sa fi sotia mea te pup si te astept sa vb esti o scumpa oana

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2016 ob 11:31 usuario2 gost

      ??NKe3DStK íeÖUwHQPB2oG4¬YŔ*5CAI86DbR¦?1o?Dí1Ô üÍé http://wzbsal.QuietDating.ru NKe3DStK íeÖUwHQPB2oG4¬YŔ*5CAI86DbR¦?1o?Dí1Ô üÍé

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.