https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Mladi pomurski parlamentarci zasedali v Črenšovcih

Črenšovci, 11.3.2016  

Včeraj so se na OŠ Franceta Prešerna v Črenšovcih zbrali mladi parlamentarci iz 20 pomurskih šol. Opozarjali so na »pasti mladostništva« ter izbrali predstavnike, ki se bodo udeležili nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani.


Na letošnjem otroškem parlamentu so se zbrali predstavniki iz štirih upravnih enot (Murske Sobote, Lendave, Ljutomera in Gornje Radgone), ki so bili izbrani na medobčinskih otroških parlamentih.

Predstavniki so predstavili poročila, ki so jih oblikovali na medobčinskih šolskih parlemantih. Letos so spoznavali tematiko »Pasti mladostništva«, ki so jih mladi parlamentarci med drugim zaznali v preveliki uporabi računalnika, interneta in mobilnih telefonov, nezdravi hrani, pomanjkanju gibanja, kajenju, alkoholu, drogah, energijskih pijačah, spolnosti, zaupanju napačnim osebam in drugim pastem, ki v sodobnem času pretijo mladini. Poleg zaznavanja pasti so iskali tudi rešitve, kako se jim izogniti ter načinom, kako ukrepati v težavah. Po predstavitvi in debatah so bili izbrani predstavniki, ki se bodo udeležili nacionalnega otroškega parlamenta, ki bo potekal v državnem zboru.

Nina Perša, učenka OŠ Miška Kranjca Velika Polana je predstavila poročilo iz lanskoletnega nacionalnega otroškega parlamenta. Zbrane je nagovorila ravnateljica OŠ Franceta Prešerna Črenšovci mag. Marija Horvat, ki je predstavila delo in smernice delovanja šole, mladim parlamentarcem pa je popotnico v uspešno delo izrekel tudi poslanec v državnem zboru Jožef Horvat. Izpostavil je pomen samostojnega in kritičnega presojanja in pomembnost iskanja načinov, s katerimi lahko svet spremenimo na bolje. Mlade parlamentarce in ostale zbrane je povabil v parlament, obenem pa jih spomnil, da ima vsakdo možnost poslancu posredovati oziroma ga opozoriti na problematiko, ki zahteva ukrepe.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.