https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

V Črešnjevcih nove zaposlitve, izdelovali bodo luči za prestižne avtomobile

Gornja Radgona, 14.03.2016 ob 7:00  

Podjetje Odelo bo kmalu zagnalo proizvodnjo avtomobilskih luči. Zaposlitev naj bi v začetku dobilo okrog 50 ljudi, kasneje po zagotovilih župana še več.


Nekdanji obrat Mure v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni dobiva novo vsebino. Ob koncu lanskega leta ga je kupilo podjetje Odelo, ki proizvaja sisteme in komponente zadnjih luči za proizvajalce najprestižnejših znamk avtomobilov. Konstrukcijsko zelo zahtevne in hkrati zelo napredne luči so vgrajene v avtomobile znamk Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Audi in druge. Trenutno v Črešnjevcih še urejajo prostore, proizvodnja pa naj bi stekla kmalu.

Klaus Holeczek, izvršni direktor skupine Odelo, foto: Slovensko-nemška gospodarska zbornica

Razmišljajo o vzpostavitvi logističnega centra

Gornjeradgonski župan Stanislav Rojko ne skriva zadovoljstva nad novim investitorjem. »To so vzpodbudne novice. V začetku bo zaposlitev dobilo okrog 50 ljudi, kasneje naj bi podjetje zaposlovalo še dodatne delavce.« V podjetju Odelo naj bi zaradi bližine Avstrije razmišljali tudi o tem, da bi na delu tovarne v industrijski coni vzpostavili logistični center za srednjo Evropo. Šlo bi za distribucijsko skladišče rezervnih delov.

Skupina Odelo v Nemčiiji in Sloveniji sicer zaposluje okrog 1.600 ljudi, od tega v Preboldu kar 900.

Zaposloval naj bi še Elrad

Svoje kapacitete širi tudi gornjeradgonsko podjetje Elrad, ki v svojem koncernu zaposluje več kot 1000 ljudi. Nedavno so tako dogradili nove proizvodne prostore, kar bo prav tako pomenilo nove zaposlitve. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2016 ob 11:16 gost

      Občine , ki niste v 25. letih odprle nobenega delovnega mesta, razen seveda svoje rodbine, rodbine občinskih svetnikov, svojih sosedov, prijateljev itd, seveda so vsi ti dobili "delo" v krogu občine ali podružnice - v šolstvu, SI VZEMITE ČAS in malo poglejte, kaj delajo normalne občine. Zato bi že jih samo v tem segmentu morali polovico v Prekmurju ukinit in v občinskih zgradbah odpreti nove prostore za pribežališče grešnikov

      30 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2016 ob 12:59 gost

      Ja žalostno, če nimaš vez in vezic, kak navadni smrtnik ne prideš nikamor.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.03.2016 ob 21:11 Kritik gost

      Pa kakšne veze... znanje moraš imeti... in grebator moraš biti, v nasprotnem primeru se res lahko navadni smrtnik imenuješ. Tako je pač v biznisu, in drugače več nebo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2016 ob 21:32 gost

        seveda,znanje tudi naj bi imel....ampak če imaš veze in vezice, si brez znanja tudi car, dobiš zaposlitev......

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.03.2016 ob 21:28 opazovalec gost

      ali pa moraš tudi kaj osebnega ponuditi, pa ne mislin na ... ..?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.03.2016 ob 9:59 Grgrrrrrr gost

      Heh pa pošlješ prošnjo oz jo osebno neseš tja pol pa itak ni nič iz tega niti NE ti ne povejo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.03.2016 ob 12:39 hudi kritik gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.03.2016 ob 17:37 gost

      Saj Rojko tak še nima kaj za pokazat v radgoni,samo mahanje z rokami (vedno na tv).Od kar je župan še se ni nič naredilo v radgoni,vse je ostalo od kampuša.Upam da je mu je to zadnje županovanje

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.