https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Panvita: Kromberški obrat MIP-a želijo kupiti in ne samo najeti

03.03.2011 ob 15:05  

Uprava družbe Panvita je mesec dni pred iztekom tretje polletne najemne pogodbe za MIP-ov obrat v Kromberku sprejela odločitev, da ne bo podaljšala najemne pogodbe, ker to ne predstavlja trajne rešitve za nobenega od deležnikov. O svoji odločitvi je uprava že obvestila stečajnega upravitelja.

Jeseni 2009 se je Panvita odločila za podpis najemne pogodbe za MIPov obrat v Kromberku iz dveh glavnih razlogov: prvič, prepoznane tržne vrednosti blagovne znamke MIP ter drugič, zaradi kompatibilnosti in sinergije z obstoječo dejavnostjo družbe na področju predelave mesa. Na podpis najemne pogodbe je bil vezan tudi  podpis pogodb z zaposlenimi v obratu v Kromberku za določen čas 6 mesecev. Od tedaj do danes so bile vzporedno s podaljševanjem najemne pogodbe, dvakrat za 6 mesecev podaljšane tudi pogodbe o zaposlitvi za določen čas za 41 tamkajšnjih zaposlenih delavcev.

Nerentabilnost glede na trenutne najemne pogoje poslovanja

Razlogi Panvite za nepodaljšanje najemne pogodbe so ekonomske narave. V času enoinpolletnega najema je namreč družba Panvita ugotovila, da poslovanje obrata v Kromberku doslej ni in tudi v prihodnje ne more biti rentabilno glede na trenutne najemne pogoje poslovanja – tj. glede na sedanjo lokacijo obrata, energetsko potratnost in glede na nemožnost popolnega izkoriščanja trženjskega potenciala znamke MIP. Pravi odgovor na MIP-ov izziv je lahko kvečjemu nakup obrata, čemur bi lahko sledila popolna integracija nove pridobitve v proizvodno strukturo in trženjske procese Skupine Panvita.

Panvita ima poslovni interes za izdelke in znamko MIP

Predsednik uprave Panvite mag. Peter Polanič še vidi upanje za MIP: "Nepodaljšanje najemne pogodbe ni zadnji korak v MIP-ovi zgodbi. Nadaljnja usoda obrata, Mipovih izdelkov, znamke in zaposlenih bo namreč odvisna od uspešnosti postopka prodaje tega obrata." Prvi korak naj bi bil poziv stečajnega upravitelja za zbiranje nezavezujočih ponudb za odkup obrata. Družba Panvita ima še vedno poslovni interes za izdelke in znamko MIP in bo predvidoma ob javnem pozivu za oddajo nezavezujočih ponudb za nakup obrata tudi podala svojo ponudbo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.