https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Prenovljena Hotel Ajda in kopališče Termal z legendo o ajdi

Moravske Toplice, 24.03.2016 ob 17:30  

Ajda je skozi zgodovino že več stoletij predstavljala pomemben vir za preživetje prekmurskega človeka. Po njej je bil poimenovan tudi eden izmed hotelov v Termah 3000. Danes je Igor Magdič izvršni direktor Term 3000 v Moravskih Toplicah s svojimi sodelavci podrobneje predstavil prenovljene zgodbe in ponudbo hotelov Ajda in Termal.


V Termah 3000 posvečajo veliko pozornosti, da gostom ponudijo najboljše in sledijo trendom na področju razvoja turizma. Tako so popolnoma prenovili zgodbo Hotela Ajda, v kateri se skozi celovito ponudbo in storitve hotela prepleta zgodba ajde. Ajda ni le pomembna sestavina kulinarične ponudbe, ampak v hotelskih sobah uporabljajo tudi blazine polnjene z ajdovimi luščinami, ki gostom omogočajo zdravo spanje. Stene hotelskih sob med drugim krasijo še fotografije cvetov, rastlin in ajde. Tako se ajda kot sestavni del prekmurske pokrajine v celoti prepleta z zgodbo in ponudbo Hotela Ajda. Pri prenovi ponudbe in obnovi prostorov so želeli vključiti in preplesti prav vse osnovne elemente kot so voda, ogenj, zemlja in zrak.

Po besedah izvršnega direktorja Term 3000 Igorja Magdiča so za prenovo Hotela Ajda in kopališča Termal skupno namenili sredstva v višini več kot 1,2 milijona evrov. Konec leta bodo tudi tematsko prenovili kopališče Hotela Ajda, prenovili zimski vrt, razširili restavracijo in še nekatere druge investicije s katerimi dodatno razširili in dvignili nivo ponudbe, ter poskrbeli za dobro počutje njihovih gostov. Za letos za investicije načrtujejo sredstva v višini dva milijona evrov. V zadnjih petih letih so v Moravskih Toplicah namenili več kot osem milijonov evrov za investicije. V zvezi s koncesijami za termalno vodo si želijo »kapice«, ki bi omejila višino koncesije na maksimalno en procent prihodkov. Tako jih skrbi, da bi se lahko zgodilo, da bi bile koncesije previsoke, kar bi zagotovo imelo vpliv na odhodke.

Družba Sava Turizem posluje odlično in tako ni bojazni, da bi finančne težave lastnika kakorkoli vplivale na poslovanje Save turizma. Glede na trenutne razmere v Evropi se turisti veliko bolje informirajo, kar zahteva dodatno angažiranje s strani prodajne službe. Zasedenost hotelov ob velikonočnih praznikih je zelo dobra in prav tako so razprodali že večino kapacitet za prvomajske praznike, kar je veliko boljše, kakor so beležili lansko leto. Ponovno beležijo rast na standardnih trgih kot sta Avstrija in Nemčija. Pri domačih gostih pa beležijo petdeset odstotni delež. Zato veliko več pozornosti usmerjajo, da privabijo še večji delež tujih gostov. V Termah 3000 je trenutno zaposlenih 290 delavcev, v celotni skupini v Pomurju pa imajo okrog 600 zaposlenih. Za enkrat ne pričakujejo bistvenih sprememb ali povečanja zaposlovanja.

Popolnoma so prenovili tudi kopališče Hotela Termal. Novost so energetske točke, ki se nahajajo znotraj samega kopališča. Slednje s svojimi pozitivnimi vibracijami blagodejno vplivajo na počutje gostov in njihove težave. Novo podobo in ureditev je dobila tudi savna Hotela Termal.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.03.2016 ob 20:24 gost1 gost

      Izvršni ritolizec.....

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.03.2016 ob 22:34 gost

      lepooooooooooo da se končno nekaj investira

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.03.2016 ob 18:01 savčan gost

      hiša strahov

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.03.2016 ob 21:19 zorro gost

      Bog ne daj da bi dvignili zadovoljsto zaposlenih. Kratkovidna politika vas je že pogubila. Dokler nam bodo Gorenjci šefi, ni napredka. Izkoriščevanje PREKMURJA se nadaljuje. Njihov cilj s še manj zaposlenimi privabiti še več gostov pa veliko uspeha izkoriščevalci. Poglejte si zgodbo o uspehu čez cesto.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.