https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Na FINI štipendija za študij strojništva etnični manjšini Romov, socialno ogroženim in perspektivnim kadrom

08.04.2016 ob 15:00  

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto je za študijsko leto 2015/2016 razpisala tri štipendije za študij strojništva namenjene etnični manjšini Romov, socialno ogroženim in perspektivnim kadrom.


Štipendija, namenjena predstavniku etnične manjšine Romov, je bila podeljena Marku Stojanoviču. Marko  Stojanovič je študent prvega letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa Inženiring in vozila 1. stopnje. Vključil se je v študijski proces in vse obveznosti uspešno opravlja. Zaposlen je v podjetju Arex d.o.o. v Šentjerneju. Pri pridobivanju štipendista, predstavnika etnične manjšine Romov, je sodelovala Milena Tudja, predsednica Romskega društva Romano Veseli: “Ponosna sem, da se je Marko Stojanovič vključil v študij in hvaležna fakulteti, da mu je brezplačen študij omogočila. Želim si več takih priložnosti za pripadnike romske skupnosti.”

Dekanja mag. Vera Smodej je izpostavila naslednje razloge za podelitev štipendij: “Na fakulteti se zavedamo gospodarske krize, težav podjetij in posameznikov in s štipendiranjem želimo omogočiti posameznikom iz navedenih skupin študij, ki jim bo zagotovil perspektivo na področju zaposlovanja in nadaljnjega razvoja. Zaradi pomanjkanja tehničnih kadrov v Sloveniji je zaposljivost diplomantov fakultete tudi v času visoke stopnje brezposelnosti zagotovljena na številnih področjih.  Prispevati želimo tudi k vključevanju Romov v izobraževanje. Predvsem na Dolenjskem in v Beli Krajini je veliko težav, številni Romi so na robu družbe, imajo slabe bivalne in socialne razmere. Izobraževanje omogoča postati samostojen in odgovoren član družbe. Upamo, da bomo z razpisom štipendij spodbudili novo »dobro prakso« tudi drugih visokošolskih institucij, ki izvajajo deficitarne študijske programe, pa tudi podjetij in mogoče celo občin.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.