https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: Črenšovski otroci prvič prenočili v novem vrtcu

Črenšovci, 10.4.2016  

Otroci oddelka 5-6 let iz vrtca Črenšovci so spoznavali, kaj pomeni biti pogumen in so prvič  preživeli noč v novem vrtcu.


Načrtovanje prenočevanja se je skrbno načrtoval ves teden. Kot so pojasnili v vrtcu, so na plakatu ob vhodu v igralnico dnevno zapisovali predloge, želje in neučakano odštevali dneve do petka. Otroci so konec tedna dobili vstopnico za prenočevanje, kjer je bil zapisan »dnevni red«. Le- tega so starši odnesli domov in preko njega »spremljali« nočne aktivnosti otrok v vrtcu.

Zbor otrok je bil ob 18.00 uri, ko so najprej predstavili kovčke, nahrbtnike in druge pripomočke za prenočitev. Ob 19.00 so se jim pridružile mažoretke pod vodstvom Tadeje Bencak. Najprej so se predstavile s kratkim programom, nato pa so otroke naučile nekaj elementov. Ob koncu so zaplesali skupni ples.

Trebuščki najmlajših »ponočnjakov« so bili po plesni aktivnosti že pošteno lačni in čas večerje je bil kot naročen;  predlogi otrok pri načrtovanju večerje so bili sendvič, zelenjava, čaj, namazi, zato so se s skupnimi močmi potrudili, da so bile njihove želje uresničene.

Sledila je fotomanija, kjer so otroci s pomočjo fotoaparatov in računalnikov v programu photobooth ustvarjali fotografije. Le- te so popestrili z raznimi rekviziti (očala, brki, klobuki). Ker k vsakemu dobremu obroku sodi tudi sladica, so si ob posebni priložnosti v vrtcu privoščili palačinke s čokoladnimi namazom in jagode pomočene v čokolado.

Sledil je še zadnji del večera - ogled animiranega filma Loti in skrivnost mesečevega kamna, in to na ležalnikih. Otroške oči so postale utrujene in spanec je bil tu. Noč je bila mirna, tiha in jutro je bilo prehitro tu.

Zjutraj je mlade prenočevalce v vrtcu prebudil učenec Blaž Gomboši z budnico na trobenti. Po zajtrku so jih v avli vrtca že čakali starši, ki so si čas krajšali z ogledom fotografij in posnetka, ki so nastali prejšnji dan.

Slavnostni trenutek so pričeli z evropsko himno, ki jo je zaigral Blaž, nato pa še s slovensko himno. Ravnateljica, mag. Marija Horvat je otrokom čestitala za pogum, da so preživeli noč v vrtcu in vsakemu podelila priznanje za pogumno odločitev. Namreč, prespati brez staršev, za nekatere celo prvič, ni kar tako.

Nekoč je nekdo zapisal: »Kdor si upa, dobi.«  in otroci iz vrtca Črenšovci so skupaj z vzgojiteljicama Petro Smej, Renato Žerdin in praktikantko Ivo Kramar dobili bogato popotnico: da skupaj zmorejo več, da se splača biti pogumen in da je to pomemben prispevek na poti k samostojnosti. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.