https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prvi sejem MEDICAL privabil številne obiskovalce

Gornja Radgona, 15.04.2016 ob 7:00  

Včeraj je vrata za obiskovalce prvič odprl mednarodni sejem sodobne medicine MEDICAL. Sto razstavljalcev iz treh držav na sejmišču v Gornji Radgoni predstavlja svojo pestro ponudbo in širok nabor izdelkov ter vabi obiskovalce na številna brezplačna merjenja in posvetovanja.

Sejem MEDICAL, ki ga Pomurski sejem organizira v sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED, se osredotoča na predstavitev novosti in vrhunskih izdelkov priznanih domačih in tujih proizvajalcev na področju medicinske opreme, farmacije ter alternativnega zdravljenja, pa tudi na pomen zdrave prehrane in zdravega življenjskega sloga.

S sejemskimi predstavitvami, stanovskimi srečanji, uporabnimi delavnicami, praktičnimi svetovanji ter strokovnimi posveti bo MEDICAL povezal ponudnike, zdravnike, medicinsko osebje, nabavne delavce, bolnike ter tiste, ki želijo bolezni preprečiti in ohraniti dobro počutje.

Zdrav razstavni program v sodelovanju s SLO-MED in Češko Republiko

V okviru razstavnega programa je predstavljena pestra ponudba in širok nabor izdelkov, predvsem medicinska in rehabilitacijska oprema,  medicinske naprave in pripomočki, medicinske storitve (diagnostika, Donorski program – darovanje organov in tkiv za potrebe transplantacije, presejalni programi, psihološka oskrba na domu, fizioterapija, rehabilitacija, zdravstvena in medico-wellness ponudba, apimedicina, refleksoterapija, različni zdravilski sistemi in metode, hospic paliativna oskrba) ter dietetika in zdrav življenjski slog (prehranska dopolnila, otroška kozmetika in kozmetika za odrasle, zdrava prehrana in pijača s poudarkom na "naravno", ekološki izdelki iz aronije, ekološke moke in ostali mlevski izdelki, hladno stiskana olja, semena, čaji, zeliščne kapljice, zeliščne kreme in olja)

Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED, kot partner sejma MEDICAL, predstavlja 17 podjetij, ki v okviru skupne predstavitve predstavljajo štiri področne skupine - za inkontinenco, diabetes, rano in stomo.

Država partnerica Češka republika na razstavnem prostoru v okviru Združenja proizvajalcev in dobaviteljev medicinske opreme Češke republike predstavlja ponudnike medicinske opreme in pripomočkov iz Češke. Namen skupne sejemske udeležbe je navezovanje novih poslovnih stikov na slovenskem trgu. Nosilec projekta je Veleposlaništvo Češke republike v Ljubljani.

Na voljo številne brezplačne meritve

Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, Nacionalni inštitut za javno zdravje, številni razstavljavci, invalidske organizacije in humanitarna društva pripravljajo tehten in pester spremljajoči program dogajanja ( seznanjanje o pravicah pacientov; brezplačne meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja, holesterola, visceralne maščobe, mineralne kostne gostote, gleženjskega indeksa; brezplačna svetovanja strokovnjakov; novosti na področju vodenja sladkorne bolezni - mobilne aplikacije; preventivni programi za odrasle (Svit, Dora, Zora, PPKNB, Uživajmo v zdravju, Zdravi na kvadrat, Pravi moški skrbi zase ; oskrba in preventiva pri inkontinenci ter inkontinenčnem dermatitisu; intimna nega ; različni načini beljenja zob v zobozdravstveni ordinaciji in doma; homeopatija idr.)

Sejem bo odprt vse do sobote, 16. aprila 2016, med 9. in 18. uro. Vstopnina za odrasle osebe znaša 5 evrov, za mladino ter upokojence in člane društev bolnikov in zdravstvenih delavcev 3 € ter skupine nad 20 oseb 2 €. Otroci so 6 leta starosti in invalidi s spremljevalci ne plačajo vstopnine.

 

Več fotografj v spodnji galeriji...

    Fotogalerija